Δείτε γιατί το φινάλε του Ozark δίχασε το κοινό – Είχε την χαμηλότερη βαθμολογία στο IMBD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eνώ πολλοί κριτικοί επαίνεσαν το φινάλε της δημοφιλής σειρά του Netflix, “Ozark”, μεγάλο μερός του κοινού απογοητεύτηκε ιδιαίτερα με το τελευταίο επεισόδιο “A Hard Way to Go”, το οποίο έχει μακράν τη χαμηλότερη βαθμολογία στο IMBD από οποιοδήποτε άλλο επεισόδιο της σειράς, με βαθμολογία 6,8.

Το φινάλε της σειράς δίχαασε αρκετά γιατί ήταν εντελώς δυσάρεστο αλλά και όμορφα συμβολικό. Η εναρκτήρια σκηνή του πρώτου επεισοδίου της 4ης σεζόν με τίτλο “The Beginning of the End”, ήταν ένα flash-forward που έδειχνε την οικογένεια Μπερντ να εμπλέκεται σε ένα φρικτό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, τα μέλη της οποίας μένουν αναίσθητα. Η απόφαση να προβληθεί αυτή η σκηνή στην αρχή της 4ης σεζόν του Ozark:Part 1 ήταν σκόπιμη, καθώς οι δημιουργοί ήθελαν να δώσουν στο κοινό αίσθηση ότι δεν θα επιζούσαν όλοι οι Μπερντ. Ωστόσο, όταν η σκηνή επιτέλους καρποφόρησε κατά τη διάρκεια του φινάλε, όλη τα μέλη της οικογένειας, ως εκ θαύματος, έμειναν αλώβητα. Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα ήταν μια μεταφορά για το πόσο κόντα στο θάνατο έφτασαν οι Μπέρντ κατά την διάρκεια της σειράς, αλλά πάντα την γλίτωναν.

Το κοινό είδε τέσσερις συνεχόμενες σεζόν ανησυχώντας για αυτήν την οικογένεια, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ανέγγιχτη. Όλα τα μέλη της έγιναν ανεπιτήδευτα οι κακοί της σειράς, και το ευτυχές τέλος τους φάνηκε τελικά ότι δεν τους άξιζε…

Άλλος ένας λόγος που το κοινό απογοητεύτηκε με το φινάλε της σειράς ήταν ο θάνατος της Ρουθ Λάνγκμορ, της ηρωίδας που όλοι ελπίζαμε να παραμείνει ζωντανή και να κυριαρχήσει στην τελευταία σεζόν. Στην 1η σεζόν, η Ρουθ ήταν ένα σκληραγωγημένο κορίτσι που πίστευε ότι το έγκλημα έτρεχε στις φλέβες της, και μέχρι την 4η σεζόν, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να ξεφύγει από μια εγκληματική ζωή. Είχε κληρονομήσει τα χρήματα της Νταρλίν, είχε δύο επιχειρήσεις και είχε διαγράψει το ποινικό της μητρώο. Τελικά ξέφυγε από ξέφυγε από τον ατελείωτο κύκλο της κατάρας των Λάνγκμορ και έγινε ο χαρακτήρας που επιτέλους θα είχε ένα λαμπρό μέλλον. Ωστόσο, η Ρουθ σφράγισε τη μοίρα της τη στιγμή που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε τον αρχηγό του Καρτέλ, Τσάβι.

Ήταν ένα τραγικό τέλος, αν και ταιριαστό με το κεντρικό θέμα της σειράς, καθώς έπρεπε να είσαι πολύ σκληρός και ικανός να θυσιάσεις τα πάντα για να καταφέρεις να ανέβεις στην κορυφή, κάτι που τελικά κατάφερε μόνο η αδίστακτη οικογένεια Μπερντ.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, δεν υπάρχει αίσιο τέλος όταν ο κόσμος έχει βγει εντελώς τροχιάς και το φινάλε του Ozark αντικατοπτρίζει αυτό. Ήταν τόσο αληθινό όσο και τραγικό.


Διαβάστε επίσης: Ozark: Το γλυκόπικρο φινάλε της σειράς που όλοι αγαπήσαμε

Share.

Comments are closed.