Δείτε γιατί ο Μάικλ Τζόρνταν δεν ήθελε να συναντήσει τον Κάνιε Γουέστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο θρύλος των Σικάγο Μπουλς, Μάικλ Τζόρνταν, θεωρείται ευρέως ως το άτομο που άλλαξε την κουλτούρα των sneakers για πάντα, δεδομένου ότι η Jordan brand είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικών παπουτσιών στον κόσμο και η επιτυχία της τον βοήθησε γίνει δισεκατομμυριούχος.

Παρόμοια με τον Τζόρνταν, ο Κάνιε Γουέστ θεωρείται ο άνθρωπος που έφερε την επανάσταση στην βιομηχανία των sneakers μετά την κυκλοφορία των Yeezy που δημιούργησε σε συνεργασία με τον αιώνιο αντίπαλο της Nike, την adidas.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο ταλαντούχος ράπερ αρχικά συνεργάστηκε με την Nike για να “πουλήσει” τα Yeezy – με τρία στυλ παπουτσιών σε μια πενταετή συνεργασία -, ωστόσο, η συμφωνία χάλασε, καθώς ο γίγαντας αθλητικών ειδών δεν ήταν διατεθειμένος να του πληρώσει δικαιώματα για τα σχέδια των παπουτσιών του.

Ο Κάνιε πήγε τη διαμάχη με τη Nike ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας την Jordan brand σε ένα τραγούδι του, στο οποίο ακούγεται ο στίχος “Yeezy, Yeezy, Yeezy just jumped over Jumpman”, εννοώντας πως η μάρκα του ξεπέρασε αυτή του Τζόρνταν. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το άκουσμα του τραγουδιού ο Μάικλ Τζόρνταν αρνήθηκε ακόμα και να συναντηθεί με τον Κάνιε Γουέστ.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως ο βραβευμένος μουσικός παραγωγός και ράπερ είχε προσπαθήσει να συναντήσει τον Μάικλ Τζόρνταν, ωστόσο όλες οι προσπάθειες του ήταν μάταιες. “Η Jordan δεν θα συναντηθεί μαζί μου. Προσπαθώ να συναντηθώ με τον Μάικλ Τζόρνταν. Είναι σαν ‘ένα τράγουδι είναι ρε φίλε'”, είχε δηλώσει ο Γουέστ.

To 2016 o Κάνιε Γουέστ είχε ζητήσει συγγνώμη από τον θρύλο του NBA που αναφέρθηκε στην μάρκα και διευκρίνισε ότι απευθυνόταν στον πρώην CEO της Nike, Mαρκ Πάρκερ.

“Λυπάμαι Μάικλ Τζόρνταν, σε αγαπώ και σε σέβομαι», έγραψε στο Twitter. “Η κόντρα μου ήταν με τον Μαρκ Πάρκερ. Σε σέβομαι τόσο πολύ!”


Διαβάστε επίσης: Ο Κάνιε Γουέστ ισχυρίστηκε ότι η adidas του πρόσφερε 1 δισ. δολάρια για να τον “διώξει”

Share.

Comments are closed.