Αν δεις το Nature Cruiser θα θέλεις να ζήσεις στο νερό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Μετά από πολλές νύχτες, καθισμένος στην προβλήτα ήταν ξεκάθαρο για μένα, ήθελα να ζήσω στο νερό. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα να δημιουργήσω ένα κινητό houseboat” λέει ο ιδρυτής της WSM, Marcel Neugebauer.

Κομψό, minimal και φιλικό προς το περιβάλλον, το Nature Cruiser είναι ό, τι θέλετε απο ένα σπίτι χτισμένο στην ξηρά, ωστόσο η σύγχρονη δομή δημιουργήθηκε για αυτούς που θέλουν να ζουν στο νερό. Το houseboat ταξιδεύει ήσυχα στις λίμνες και τα ποτάμια με ένα υβριδικό ηλεκτρικό μηχανισμό και είναι πρακτικά αυτάρκες, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα καθαρισμού νερού και ηλιακούς συλλέκτες.

Είναι κατασκευασμένο κυρίως από βιώσιμα υλικά και έχει μήκος 15μ. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν μέγεθος 49,8 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνουν το καθιστικό, ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο και κουζίνα. Στο εξωτερικό του υπάρχει υπαίθριο κατάστρωμα, καθώς και βεράντα στον τελευταίο όροφο.

Η ζεστή επένδυση από ξύλο και τα μοντέρνα έπιπλα δίνουν στο εσωτερικό ένα σκανδιναβικό ντιζάιν, ενώ τα επεκτατικά τζάμια προσφέρουν θέα στο τοπίο καθώς ταξιδεύετε. Για αυτούς που θέλουν να ζήσουν πολύ καιρό σε ένα houseboat, υπάρχει και το πιο ευρύχωρο μοντέλο Waterloft των 24 μέτρων και το Watervilla, μια πλωτή κατοικία που παραμένει αγκυροβολημένη στον υδάτινο προορισμό σας.


Photos: Wohnschiff Manufaktur

Περισσότερες πληροφορίες για την WSMεδώ.

Share.

Comments are closed.