Άγνωστες φωτογραφίες και αναμνηστικά του Ντέβιντ Μπόουι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο φωτογράφος Ντένις Ο’ Ρίγκαν ακολούθησε τον θρύλο της ροκ, Ντέιβιντ Μπόουι, για εννιά μήνες στην περιοδεία του Serious Moonlight το 1983, για την προώθηση του άλμπουμ του “Let’s Dance”.

Ο Ντένις Ο’ Ρίγκαν συγκέντρωσε φωτογραφίες από την περιοδεία, οι οποίες δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο βιβλίο του “Ricochet: David Bowie 1983“. Το βιβλίο συνοδεύεται από τόμους με αναμνηστικά, όπως χειρόγραφους στίχους, εισιτήρια, set lists και έναν μικρό δίσκο βινυλίου με τις επιτυχίες του Μπόοουι “Ricochet” και “Let’s Dance” σε παραγωγή Νάιλ Ρότζερς.

Το βιβλίο “Ricochet: David Bowie 1983” εκδόθηκε από τους οίκους Moonlight Books και Penguin Random House σε 2.000 αντίτυπα και η τιμή του ανέρχεται σε 3.000 αγγλικές λίρες.

Μιλώντας για τον χρόνο που πέρασε με τον Μπόουι, ο Ντένις Ο’ Ρίγκαν είπε: “Ήταν πολύ, πολύ ευτυχισμένος. Ο Μπόουι ξεκίνησε τις εμφανίσεις τον Μάιο του 1983 σε κοινό 10.00 ατόμων, αλλά εντός μερικών εβδομάδων έπαιζε σε στάδια σε κοινό 60.000 ατόμων και τον προτελευταίο μήνα, εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη συναυλία που διοργανώθηκε ποτέ στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας”.

“Όλα πήγαιναν πολύ καλά. Οι κριτικές ήταν απίστευτες, το άλμπουμ ήταν τεράστια επιτυχία και ήταν πολύ ευτυχισμένος”.

Ο φωτογράφος εξήγησε ότι ο τραγουδιστής είχε στηρίξει την κυκλοφορία του βιβλίου, είχε εγκρίνει κάθε φωτογραφία και τα αναμνηστικά και σκόπευε να το υπογράψει, ωστόσο πέθανε προτού υλοποιηθεί το πρότζεκτ.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι το 1983 έδωσε 100 συναυλίες σε 15 χώρες, αρχίζοντας από τις Βρυξέλλες και ολοκλήρωσε την περιοδεία στο Χονγκ Κονγκ. Στο πλευρό του ήταν όλους αυτούς τους μήνες ήταν ο Ντένις Ο’ Ρίγκαν, επίσημος φωτογράφος της περιοδείας και αφοσιωμένος θαυμαστής.

Ο Ντένις Ο ‘ Ρίγκαν είχε πει στον Μπόουι ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αστέρων της ροκ, όταν παρακολούθησε συναυλία του ως Ziggy Stardust το 1973 στο Hammersmith Odeon. “Ο Ντέιβιντ Μπόουι δεν ήταν πολύ καλός όταν του έκανες φιλοφρονήσεις: «Εσύ ήσουν ο λόγος για τον οποίος έγινα φωτογράφος» του είπα και εκείνος μου απάντησε: “Πιθανώς θα πεις το ίδιο και στον Μπόνο αύριο βράδυ”.


Διαβάστε επίσης: 7 διάσημοι που ήταν “λιώμα” σε live συνεντεύξεις

Share.

Comments are closed.