15 κανόνες που ισχύουν σε μία αντρική φιλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουμε κάνει πολλά άρθρα σχετικά με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί κάθε άντρας, σήμερα ωστόσο θα αναφερθούμε στους πιο σημαντικούς, αυτούς της φιλίας μεταξύ των αντρών.

Όλοι οι άντρες γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να σεβόμαστε σε μια φιλία. Είναι αυτή η κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνάμε, ώστε να μην βάζουμε σε κίνδυνο την φιλία μας.

Αυτοί οι άγραφοι κανόνες είναι ιεροί και θα πρέπει να ακολουθούνται από όλους μας από την ημέρα που γεννιόμαστε, αν θέλουμε να χτίσουμε σχέσεις με γερά θεμέλια και φυσικά να ξεσκαρτάρουμε όσους δεν αξίζουν την φιλία μας.

Ποτέ μην μιλάς άσχημα ή προσβάλλεις έναν φίλο σου σε μια γυναίκα

Ποτέ μην πεις τίποτα αρνητικό για έναν φίλο σου σε μια γυναίκα. Και όταν λέμε γυναίκα, εννοούμε όλες τις γυναίκες συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εξής:

 • Την σύντοφο σου
 • Την σύντροφο του
 • Την (τις) πρώην του
 • Την μητέρα σου
 • Κάποια κυρία με την οποία δουλεύεις
 • Κάθε γυναίκα

Αν θέλεις να λέγεσαι καλός φίλος, θα πρέπει πάντα να υποστηρίζεις τον φίλο σου. Μπορεί να ακούσεις φήμες ή να βρεθείς μπροστά σε μια συζήτηση όπου αναφέρεται το όνομα του, αλλά εσύ σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να λάβεις μέρος στα κουτσομπολιά. Σίγουρα σαν άντρες προσβάλλουμε ο ένας τον άλλο, αλλά αυτό είναι κάτι που κάνουμε μεταξύ μας.

Πάντα θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο για τους φίλους σου, ακόμη και όταν είσαι σε μία σχέση

Ένας από τους βασικούς κανόνες που πολλοί άνδρες τείνουν να “σπάνε” είναι ο κανόνας της διαθεσιμότητας. Σίγουρα δεν θα έχεις τόσο χρόνο για τους φίλους σου όταν έχεις μια κοπέλα και (τελικά) μια γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεις καθόλου χρόνο γι ‘αυτούς. Συνήθως στις αρχές μιας σχέσης παρασυρόμαστε και τείνουμε να περνάμε σχεδόν όλες τις ημέρες τις εβδομάδας με το άλλο μας μισό, κάτι που είναι μεγάλο φάουλ αφού τείνουμε να ξεχνάμε την κοινωνική μας ζωή. Κάνε ένα χρονοδιάγραμμα και προσπάθησε να βλέπεις τους κολλητούς σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Η αδερφή του κολλητού μας δεν βρίσκεται στα ερωτικά μας σχέδια

Εκτός αν έχεις σκοπό να την παντρευτείς, αν και πάλι τα πράγματα γίνονται λίγο περίεργα. ‘Ασχετα πόσο όμορφη είναι, αν κάποια μέρα τσακωθείτε να ξέρεις ότι ο κολλητός σου θα πάρει το μέρος της αδερφής του. Η οικογένεια είναι οικογένεια. Γι’ αυτό ξέχασε την!

Αν η κοπέλα του κολλητού σου αρχίζει και ρωτάει διάφορα, αρνείσαι ότι γνωρίζεις το παραμικρό

Αυτό πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο, ωστόσο πρέπει να το αναφέρουμε. Ποτέ δεν πρέπει να δίνεις πληροφορίες για τον κολλητό σου στην κοπέλα του, όπως που είναι, τι κάνει και που έχει σκοπό να πάει. ΄Οχι μόνο έτσι στηρίζεις τον φίλο σου, αλλά τον γλιτώνεις και από τον λεπτομερή έλεγχο.

Θα πρέπει να χαιρετάς τον φίλο σου κατάλληλα

Αυτό σημαίνει:

 • Η αγκαλιά έρχεται μετά από τη χειραψία.
 • Η αγκαλιά συνοδεύεται από ένα ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη.
 • Δεν κάνουμε high-five.
Θα πρέπει να του λες αν έχει ντυθεί χάλια

Αν ο κολλητός σου έχει φορέσει κάτι που κανονικά δεν έχει θέση σε καμία ανδρική ντουλάπα, θα πρέπει πρώτος εσύ να τον ενημερώσεις και να του πεις ότι το ντύσιμο του είναι για τα πανηγύρια. Αυτό δείχνει ενδιαφέρον για τον φίλο σου και ότι έχεις σκοπό να τον προστατεύσεις. Εκτός αν φοράς τα ίδια, τότε οπότε θα είστε και οι δύο τσιρκολίν.

Αν έχει σκοπό να απατήσει την κοπέλα του, σέβεσαι την απόφαση του

Τον ρωτάς αν το έχει σκεφτεί καλά και αν η απάντηση που θα πάρεις είναι “”Αντε γ@$^&*ου”, τότε κάνεις πίσω και δεν έχεις καμία ευθύνη.

Ο νόμος του “δεν το αναφέρουμε ποτέ ξανά”

Σίγουρα θα σου τύχει να έχεις πολλές ντροπιαστικές στιγμές με τους κολλητούς σου, όπως το κατά λάθος άγγιγμα κάτω από τη μέση, το οποίο θεωρείται ατύχημα και δεν συζητείται ποτέ.

Να ενθαρρύνεις τα όνειρα του φίλου σου ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν είναι ηλίθια

Οποιαδήποτε και αν είναι η νέα επιχειρηματική ιδέα του κολλητού σου, ακόμα και αν είναι ηλίθια, ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να τον αποθαρρύνεις. Όταν κάποιος αποφασίσει να κάνει ένα μεγάλο βήμα και να ξεκινήσει μια επιχείρηση ή να κάνει ένα σόλο-ταξίδι σε όλο τον κόσμο, εγγυημένα θα επικριθεί από τους ανθρώπους γύρω του. Ως φίλος, θα πρέπει να είσαι ο άνθρωπος που θα συζητήσει μαζί του για τα σχέδια του και θα τον βοηθήσει να κρατήσει τα όνειρα του ζωντανά.

Το στοίχημα είναι στοίχημα

Αν έχετε βάλει στοίχημα, ο χαμένος θα πρέπει να ακολουθήσει όλους του κανονισμούς που επιφέρει αυτό. Αν αρνηθεί να πληρώσει ή, δεν κάνει αυτό που εξ’ αρχής είχατε συζητήσει, τότε θα πρέπει να οριστεί μία εναλλακτική συμφωνία.

Σεβάσου τα “όρια” του

Κάθε άντρας έχει την προσωπική του ζωή. Καλό είναι να γνωρίζεις πότε ξεπερνάς τα όρια και πότε θα πρέπει να κάνεις πίσω.

Η φάρσα στον κολλητό σημαίνει “δέσιμο”

Πρόσεχε όμως… δεν θα πρέπει να συμβούν τρία πράγματα:

 • Να καταλήξει κάποιος στο νοσοκομείο
 • Να του κλέψεις το κινητό τηλέφωνο
 • Να μην έχει καμία οικονομική επιβάρυνση
Πάντα δανείζουμε λεφτά στον κολλητό μας

Αν έχει ανάγκη από λεφτά του δίνουμε όσα έχουμε στο πορτοφόλι μας. Δεν αφήνουμε ποτέ τον κολλητό μας ξεκρέμαστο.

Δεν του δίνουμε ποτέ συμβουλές για το πόσο ανάγκη έχει από γυμναστική

Οκ, δεν είναι τόσο γυμνασμένος όσο εσύ. Το ξέρει όμως, έχει καθρέφτη σπίτι του και βλέπει τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται να γίνεσαι βλάκας και να του το υπενθυμίζεις.

Ερχεται σπίτι σου χωρίς να ειδοποιήσει

Ανοίγει την πόρτα με το κλειδί του και δεν ενοχλείσαι. Ορμάει στο ψυγείο και τρώει ότι βρει. Δεν θα σου επιστρέψει τίποτα από ότι του έχεις δανείσει, γιατί είναι κολλητός σου ρε κι ότι είναι δικό σου είναι και δικό του.


Διαβάστε επίσης: 7 ανακλινόμενες πολυθρόνες που θα ζήλευαν ακόμα και τα “Φιλαράκια”!

Share.

Comments are closed.