Ο Γούντι Άλεν ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να αποσυρθεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γούντι Άλεν ετοιμάζεται να γυρίσει την 50η μεγάλου μήκους ταινία του στο Παρίσι τον επόμενο μήνα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι και η τελευταία του.

Σε μια νέα συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, ο 86χρονος σκηνοθέτης δήλωσε πως είναι έτοιμος να απομακρυνθεί από την κάμερα μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας “Wasp 22”, η οποία θα διαδραματίζεται στο Παρίσι. Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για την ταινία, αν και ο Άλεν τη συνέκρινε με το “Match Point” και την περιέγραψε ως “συναρπαστική, δραματική, αλλά και αρκετά δυσοίωνη”.

Ο σκηνοθέτης είπε επίσης ότι σχεδιάζει να επικεντρωθεί στη συγγραφή βιβλίων αφού αποσυρθεί από τον κινηματογράφο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε την πέμπτη συγγραφική σειρά χιουμοριστικών κομματιών του, “Zero Gravity” και εξέφρασε ενδιαφέρον να γράψει ένα πλήρες μυθιστόρημα στο εγγύς μέλλον. Τα απομνημονεύματα του “Apropos of Nothing”, δημοσιεύτηκαν το 2020. Τόσο το “Apropos of Nothing” όσο και το “Zero Gravity” δυσκολεύτηκαν να βρουν εκδότες λόγω των ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του.

Να σημειώσουμε ότι ο Άλεν, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, είχε δηλώσει τον Ιούνιο σε μία συνέντευξη με τον Άλεκ Μπάλντουιν, ότι το να κάνει ταινίες δεν είναι πια τόσο διασκεδαστικό για αυτόν. “Πολλή από τη συγκίνηση έχει φύγει”, είχε πει ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε, “Τώρα κάνεις μια ταινία και μένεις μερικές εβδομάδες σε ένα κινηματογραφικό σπίτι και μετά πηγαίνει στο streaming ή σε πληρωμή ανά προβολή. Δεν είναι το ίδιο. Δεν είναι τόσο ευχάριστο για μένα.”


Διαβάστε επίσης: 20+1 ατάκες που μόνο ο Γούντι Άλεν θα μπορούσε να ξεστομίσει

Share.

Comments are closed.