Ο Danny Goldberg περιγράφει τον “άγνωστο” Kurt Cobain

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τον θάνατο του Kurt Cobain. Το Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain, είναι μια τελευταία ματιά πίσω στον θρυλικό μουσικό και προέρχεται από έναν από τους ανθρώπους που ήταν πιο κοντά σε αυτόν κατά την άνοδό του.

Στις αρχές του 1991, ο κορυφαίος μάνατζερ Danny Goldberg συμφώνησε να αναλάβει τους Nirvana, μια νέα επιτυχημένη μπάντα από την underground μουσική σκηνή του Σιάτλ. Δεν είχε ιδέα ότι ο ηγέτης του συγκροτήματος, ο Kurt Cobain, θα γίνει ένα pop-culture icon με μια κληρονομιά αναμφισβήτητα στο επίπεδο του John Lennon, του Michael Jackson ή του Elvis Presley.

Ο Danny συνεργάστηκε με τον Kurt από το 1990 έως το 1994, την πιο επίπονη περίοδο της ζωής του Kurt. Ο Danny ήταν εκεί όταν ο επιτυχημένος δίσκος Nevermind, μετέτρεψε τους Nirvana στην πιο επιτυχημένη ροκ μπάντα στον κόσμο και έκανε τους όρους πανκ και grunge παγκοσμίως γνωστούς.

Η συνάντηση και ο γάμος του Kurt με την λαμπρή ωστόσο θορυβώδη Courtney Love, με την σχέση τους να γίνεται μεγάλο θέμα για τους κριτικούς, την γέννηση της κόρης τους Frances Bean και, τέλος, οι δημόσιοι αγώνες του Kurt με τον εθισμό του, ο οποίος κατέληξε σε μια καταστροφική αυτοκτονία που θα άλλαζε για πάντα την πορεία της rock σκηνης. Καθ ‘όλη την διάρκεια αυτών των γεγονότων, ο Danny ήταν στο πλευρό του Kurt ως μάνατζερ και ως φίλος.

Ο Danny Goldberg προσφέρει αυτό το βιβλίο, το οποίο αναλύει τις αναμνήσεις του για τον Kurt μέσα από αρχεία που δεν είχαν κυκλοφορήσει και συνεντεύξεις με την κοντινή οικογένεια, τους φίλους και τους πρώην συναδέλφους του Kurt. Ρίχνει ένα νέο φως στη λαμπρότητα, τη φιλοδοξία και την κληρονομιά του Kurt.

Ο Danny Goldberg διερευνά τι είναι αυτό στον Kurt Cobain που εξακολουθεί να αντηχεί και σήμερα, ακόμη και σε γενιές που δεν ήταν ζωντανες μέχρι την αυτοκτονία του στις 5 Απριλίου του 1994.

Share.

Comments are closed.