Ο άνθρωπος που άλλαξε τον οίκο Louis Vuitton

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ό, τι αγγίζει ο Virgil Abloh μετατρέπεται αυτομάτως σε κάτι cool. Πείτε τον ιθύνοντα νου ή απλά τυχερό, απλά ποτέ μην τον αποκαλέσετε “σχεδιαστή” ή “imagemaker”. Ως επικεφαλής των ανδρικών ενδυμάτων στον πολυτελή οίκο μόδας Louis Vuitton, ο Abloh θέλει απλά να είναι γνωστός ως ο τύπος που προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια του “καλλιτεχνικού διευθυντή” για μια ολόκληρη νέα γενιά.

Ο Abloh έχει παραδεχτεί ότι η τύχη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του. Πριν αναλάβει τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Louis Vuitton, πριν καταφέρει να μετατρέψει τα sneakers σε ένα κερδοφόρο παιχνίδι συλλεκτών και πριν λάβει μια υποψηφιότητα για βραβείο Grammy για την καλλιτεχνική σχεδίαση του άλμπουμ του Kanye West και του Jay-Z, ήταν απλά ο Virgil Abloh – ένας φοιτητής της αρχιτεκτονικής.

© Pascal Le Segretain / Getty Images / Ideal Image

Ο Abloh γεννήθηκε στο Ρόκφορντ του Ιλινόι στις ΗΠΑ, σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Ιλινόι. Εκεί μπόρεσε να συντονίσει τη δική του αισθητική πυξίδα, χάρη στα υποδειγματικά νεωτεριστικά έργα των Rem Koolhaas και Mies van der Rohe, που κάλυπταν τους χώρους της πανεπιστημιούπολης.

Συμπτωματικά, το πρόγραμμα σπουδών στο οποίο εγγράφηκε ο Abloh ιδρύθηκε από τον Mies van der Rohe, και τότε έμαθε πως ο τρόπος με τον οποίο οι δομές και οι μορφές γίνονται αντιληπτές από το ευρύτερο κοινό, μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα τις αντιλαμβάνονται οι επόμενες γενιές.

Ο Abloh πήρε την ίδια αρχιτεκτονική αρχή και την έθεσε στον κόσμο της μόδας, και το αποτέλεσμα ήταν μια μοναδική αστική ταυτότητα που εκδηλώνεται αδιάκοπα με κομμάτια ρούχων. Επομένως, η προσωπική σχεδιαστική γλώσσα του Virgil Abloh, δανείζεται από τη μετριότητα της καθημερινής ζωής και ενισχύεται μέσα από την κίνηση.

Έχοντας εργαστεί ως DJ, o αμερικανός του οποίου οι γονείς κατάγονται από τη Γκάνα, θεωρείται εξπέρ στις συνεργασίες με μεγάλες φίρμες. Είναι στενός φίλος του Kanye West, ίδρυσε την streetwear ετικέτα OFF-WHITE με έδρα το Μιλάνο το 2013, και περιέγραψε τη νέα του θέση ως μια “συνεργασία ορόσημο” που θα συνεχίσει να ανανεώνει το κοινό του οίκου Louis Vuitton.


Διαβάστε επίσης: Giorgio Armani: Ο σπουδαιότερος μόδιστρος που γέννησε η Ιταλία

Share.

Comments are closed.