Ο 72χρονος Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποκαλύπτει πως παραμένει σε φόρμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορεί να είναι 72 ετών, ωστόσο ο πρώην bodybuilder και γνωστός ηθοποιός, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, καταφέρνει να παραμένει σε τέλεια φόρμα, παρά την πρόσφατη επέμβαση καρδιάς που έκανε. Πως; Με σωματική άσκηση και διατροφή φυσικά!

Ευτυχώς για εμάς, ο άνθρωπος που θεωρείται “κινητή εγκυκλοπαίδεια” όσον αφορά την γυμναστική και την διατροφή που πρέπει να ακολουθεί ένας άντρας, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο Men’s Health σχετικά με το τι προπόνηση κάνει, τι τρώει για να διατηρείται σε φόρμα, ενώ εκμυστηρεύτηκε και την προσωπική του συνταγή για πρωτεϊνικό σέικ.

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ο οποίος θα επιστρέψει στην επερχόμενη ταινία Terminator: Dark Fate, ήταν επίσης αρκετά ειλικρινής σχετικά με μερικά πράγματα στα οποία δεν ήταν πειθαρχημένος στο παρελθόν.

Αναφέρει ότι όταν ήταν επαγγελματίας bodybuilder – θεωρείται από πολλούς μέχρι και σήμερα ο καλύτερος bodybuilder όλων των εποχών και ο αθλητής με την καλύτερη σωματική διάπλαση – δεν τον ένοιαζε καθόλου να περιορίσει την όρεξη του και έτρωγε τα πάντα, με αποτέλεσμα να τον φωνάζουν οι φίλοι του “σκουπιδοφάγο”. Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν έδινε τόση σημασία στην υγεία, καθώς ήταν νέος και συνηθώς οι νέοι ξεφεύγουν με ορισμένα πράγματα.

Έχοντας αποχωρήσει πλέον από την ενεργό πολιτική ζωή, ο 72χρονος κινηματογραφικός αστέρας γνωρίζει πλέον ότι το σώμα του έχει άλλες απαιτήσεις και φυσικά χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Έτσι λοιπόν κάθε πρωί στις 7 π.μ. κάνει προπόνηση στο γυμναστήριο, ωστόσο δεν σηκώνει τα βάρη που σήκωνε παλιά καθώς του έχει απαγορευτεί λόγω της επέμβασης που έκανε. Ακολουθεί της αρχή “λίγα κιλά, πολλές επαναλήψεις”.

Δεν τρώει πρωτεΐνες κρέατος, όχι ότι είναι 100% βίγκαν, απλά λέει ότι υπάρχει μια “εσφαλμένη αντίληψη ότι το κρέας είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις όγκο και δύναμη.”

Ο Σβαρτσενέγκερ έχει επίσης τη δική του συνταγή για πρωτεϊνικό σέικ, το οποίο περιλαμβάνει γάλα αμυγδάλου – μισεί το αγελαδινό γάλα – συμπυκνωμένο χυμό κερασιού, μια μπανάνα και ένα ολόκληρο αυγό με το κέλυφος. Αστειεύτηκε μάλιστα ότι μπορεί να προσθέσει καμιά φορά σναπς ή τεκίλα, για να το κάνει πιο ενδιαφέρον.

Όσον αφορά την νέα τάση για τις γρήγορες δίαιτες, ο ίδιος καθιστά σαφές ότι δεν ακολουθεί αυτές τις τάσεις. “Όταν ξεκινώ μια ταινία δεν έχω χρόνο για γρήγορες δίαιτες ή κάτι συναφές. Εργάζομαι σκληρότερα, κάνω περισσότερη καρδιαγγειακή προπόνηση και είμαι προσεκτικός με αυτά που τρώω. Έτσι, κόβω όλα τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη και το λευκό ψωμί.”

Όσον αφορά τα άλλα είδη γυμναστικής και ειδικότερα το CrossFit, ο Σβαρτσενέγκερ πιστεύει ότι είναι καλό όταν γίνεται σωστά.

Σίγουρα αξίζει κανείς να ακολουθήσει το παράδειγμα του, καθώς ένας άνδρας πρέπει να προσέχει το σώμα του και την φυσική του κατάσταση, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται.

Share.

Comments are closed.