Λούις Χάμιλτον: Ο πατέρας μου έκανε 4 δουλειές για να πραγματοποιήσω το όνειρο μου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την δεύτερη σεζόν την εκπομπής του Netflix “Ο επόμενος καλεσμένος μου δεν χρειάζεται συστάσεις”. Σε αυτό το τοκ σόου, ο θρυλικός παρουσιαστής Ντέιβιντ Λέτερμαν συναντά σημαντικές παγκόσμιες προσωπικότητες για εις βάθος συνεντεύξεις.

Μια από τις συνεντεύξεις που μας κέρδισε το ενδιαφέρον ήταν αυτή του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Λούις Χάμιλτον, ο οποίος ανατρέχει στα δύσκολα πρώτα του βήματα και αναφέρεται στους κινδύνους του επαγγέλματος του και τις μεγαλύτερες επιρροές του.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν του αρέσει να οδηγεί σε κανονικούς δρόμους και δεν το κάνει συχνά, καθώς του αρέσει η ταχύτητα και ο ανταγωνισμός. Επίσης υπάρχουν και άνθρωποι έκει έξω οι οποίοι δεν ξέρουν να οδηγούν και του προκαλούν άγχος.

Το πάθος του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε τυχαία, καθώς όταν ήταν μικρός οι γονείς του χώρισαν, με αποτέλεσμα να περνάει τα σαββατοκύριακα με τον πατέρα του. Ο πατέρας του προσπαθούσε να βρει τρόπους να τον απασχολήσει και έτσι το πήγαινε σε αγώνες τηλευκατευθυνόμενων. Άν και ήταν 10-15 χρόνια μικρότερος, τους νικούσε όλους. Βλέποντας πόσο καλός ήταν, ο πατέρας του αποφάσισε να τον πάει για καρτ, και του αγόρασε ένα μεταχειρισμένο καρτ από αγγελία. Μόλις το οδήγησε ο Χάμιλτον, αμέσως το λάτρεψε!

Ανέφερε ότι η ζωή του μοιάζει αρκετά με την ταινία “Πάμε Χιόνι”, η οποία είναι και η αγαπημένη του. Ο λόγος είναι ότι όταν βρέθηκε στον πρώτο του αγώνα καρτ με τον πατέρα του, έμοιαζαν αρκετά με τους Τζαμαϊκανούς της ταινίας, που όλος ο κόσμος αναρωτιόταν “τι στο καλό κάνουν αυτοί εδώ;” Παρά τις δυσκολίες κέρδισε τον πρώτο του αγώνα. Ο κόσμος δεν το πίστευε, αλλά αυτοί συνέχισαν…

Το καρτ για τον ίδιο ήταν ένα μέσο για να σηκώσει το ανάστημα του, καθώς ήταν μικροκαμωμένος και δεχόταν αρκετό bullying στο σχολείο. Ο κόσμος στους αγώνες καρτ, έβλεπε τον ίδιο και τον πατέρα του περίεργα, καθώς δεν υπήρχαν άλλοι έγχρωμοι εκεί.

Ο πατέρας του, έκανε τέσσερις δουλειές και έβαλε πολλές υποθήκες το σπίτι του, προκειμένου να πετύχει ο γιος του. Ήταν μάνατζερ του Χάμιλτον για κάποιο χρονικό διάστημα και προσπαθούσε να είναι αυστηρός μαζί του. Ο ίδιος αναφέρει στον Λέτερμαν ότι: “Αν ερχόταν δεύτερος, του έλεγα πόσο κακός ήταν, επειδή πάντα μπορείς να τα πας καλύτερα.”

Στα 13 του έκλεισε μια “συμφωνία” με τον Ρον Ντένις της ΜcLaren. Τον συνάντησε στην ετήσια βράβευση που γινόταν για τους πρωταθλητές και πήγε και του μίλησε λέγοντας “Είμαι ο Λούις Χάμιλτον και θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με το αυτοκίνητο σας.” Ο Ρον Ντένις του έγραψε σε ένα βιβλιαράκι που είχε ο Χάμιλτον μαζί του “Πάρε με σε 9 χρόνια να σου κάνω συμφωνία.”

Ο αγαπημένος του οδηγός ήταν ο Άιρτον Σέννα και ήθελε να γίνει σαν αυτόν. Αυτό που λάτρευε στον Άιρτον ήταν η συμπεριφορά του και το ότι αψηφούσε τις δυσκολίες. Ήταν αυθάδης στην πίστα και υπερασπιζόταν τις αρχές και τα πιστεύω του.

Μιλώντας για τους κινδύνους του επαγγέλματος του, ο Χάμιλτον είπε ότι δεν είναι κάτι που σκέφτεται ιδιαίτερα αλλά το σέβεται. Λατρεύει τους αγώνες και είναι εθισμένος στην αδρεναλίνη, οπότε αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος δεν θα ήταν τόσο συναρπαστικό γι’αυτόν και δεν θα το έκανε.

Κατά την διάρκεια της προπόνησης του και για να χτίσει τους μυς του λαιμού, ο Χάμιλτον φοράει κράνος 15 κιλών από μόλυβδο και κάνει πολλές επαναλήψεις σε έναν πάγκο. Επίσης, μελετά αρκετά τα καινούργια αυτοκίνητα και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς κάθε χρόνο ανανεώνονται. Στόχος του είναι να είναι ο πιλότος που τα έχει όλα υπό έλεγχο στον πρώτο αγώνα. Μίλησε επίσης για τις πνευματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας αθλητής, καθώς μπορεί στον έναν αγώνα να κερδίσει με μεγάλη διαφορά και να πετάει από τη χαρά του και στον επόμενο να έχει τόσο κακή απόδοση που να βρεθεί σε απόγνωση. Ωστόσο, ο τρόπος που κάποιος θα διαχειριστεί αυτές τις μεταπτώσεις, είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Προς το τέλος του επεισοδίου, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν τον ρώτησε πώς βλέπει το μέλλον του στη Formula 1. Ο Βρετανός ανέφερε ότι δε θέλει να φύγει προς το παρόν, καθώς νιώθει ότι μέσα του υπάρχει ακόμα η σπίθα που τον έφερε αρχικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει τα λεγόμενά του ανέφερε ότι ο Σουμάχερ αποχώρησε στα 38 του, λέγοντας ότι ο ίδιος μπορεί να δει τον εαυτό του για τα επόμενα πέντε χρόνια στη Formula 1 (είναι 33 ετών), κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 7 πρωταθλημάτων που έχει ο Γερμανός ή ακόμα και να το ξεπεράσει…

Share.

Comments are closed.