Ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ο Ralph Lauren

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο τίτλος του ιππότη πρόκειται να απονεμηθεί από το βρετανικό κράτος στον Αμερικανό σχεδιαστή Ralph Lauren. Η τελετή απονομής του τίτλου θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο.

Το 2018 ήταν έτος εορτασμού για τον Ralph Lauren, ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στα CFDA Fashion Awards για την επέτειο των 50 χρόνων από τη δημιουργία του brand, την κυκλοφορία του αναμνηστικού βιβλίου απο την Rizzoli Books, WWD: Fifty Years of Ralph Lauren, μαζί με πλήθος νέων συλλογών και συνεργασιών. Την επόμενη χρονιά, ωστόσο, το fashion icon θα λάβει αναμφισβήτητα την υψηλότερη τιμή: θα χριστεί Ιππότης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, ευγενική προσφορά της σημερινής μονάρχη της Βρετανίας, Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Μαζί με την αναγνώριση των φιλανθρωπικών προσπαθειών του, ο Antony Phillipson, Γενικός Πρόξενος της Βρετανίας στη Νέα Υόρκη και ο Επίτροπος Εμπορίου της Βρετανίας για τη Βόρεια Αμερική, δήλωσε:”…ο κ. Lauren έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία διατλαντικών πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων. Ως δημιουργός και οραματιστής της μάρκας Ralph Lauren παγκοσμίως, ο κ. Lauren υπήρξε πρωτοπόρος στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας και το αμερικανικό στυλ για σχεδόν μισό αιώνα.” Μετά την τελετή, ο Lauren με τον τίτλο που θα του δοθεί θα μπορεί να χρησιμοποιεί στο όνομά του τα αρχικά ΚΒΕ (Knight of the British Empire), Ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Lauren θα είναι ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας που θα του απονεμηθεί ο περίφημος τίτλος. Αλλοι Αμερικανοί πολίτες που έχουν λάβει τη διάκριση αυτή είναι οι πρώην πρόεδροι των Η.Π.Α, Dwight D. Eisenhower, Ronald Reagan και George H.W. Bush, Bill & Melinda Gates και Steven Spielberg.

Τον Σεπτέμβριο, όταν γιορτάζε τα 50 χρόνια της μάρκας του, ο Lauren είπε: “Είμαι πολύ τυχερός. Μου αρέσει να δουλεύω. Μου αρέσει να ονειρεύομαι. Δεν ονειρευόμουν κάτι τόσο μεγάλο.” Και το όνειρό του είναι μια πραγματικότητα, που φοριέται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολό τον κόσμο.

Share.

Comments are closed.