Η επική συνέντευξη του Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο (vid)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι δύο θρυλικοί ηθοποιοί, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο, πρόσφατα έδωσαν μια αποκαλυπτική συντέντευξη στο GQ και μίλησαν για τις ταινίες που έχουν παίξει, τους ρόλους που άφησαν, ποιον ρόλο του Πατσίνο αγάπησε ο Ντε Νίρο και το αντίστροφο, και φυσικά την φιλία που τους δένει τόσα χρόνια.

Σίγουρα χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν μάθαμε ότι αυτοί οι δύο θρύλοι του κινηματογράφου και καλύτεροι ηθοποιοί όλων των εποχών, θα πρωταγωνιστούσαν στην ταινία “Ιρλανδός” του Μάρτιν Σκορτσέζε και σίγουρα χαιρόμαστε που για πρώτη φορά τους βλέπουμε σε μια από κοινού συνέντευξη.

Σε αυτή την ιστορική συνέντευξη αναφέρουν ότι τους δένει μια μακροχρόνια φιλία, καθώς γνωρίστηκαν πριν από περίπου 50 χρόνια στην Νέα Υόρκη, όταν διένυαν την δεκαετία των 20 και δεν ήταν ακόμα διάσημοι.

“Ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιληφθεί το βάθος της φιλίας μας γιατί δεν καταλαβαίνει ότι το Χόλιγουντ ήταν κάτι πολύ διαφορετικό στις μέρες μας. Η δόξα το ίδιο,” εξηγεί ο Πατσίνο. “Εμείς δεν θέλαμε να γίνουμε διάσημοι, δεν ήταν αυτό που μας απασχολούσε”, προσθέτει.

Αυτό που σίγουρα έχει ενδιαφέρον είναι μια αναφορά του Ντε Νίρο στον “Σημαδεμένο” (μια ταινία που επιλέχθηκαν να παίξουν και οι δύο), λέγοντας πως: “Θυμάμαι που ήμασταν ένα βράδυ έξω στις αρχές της δεκαετίας του 80′ και μιλούσαμε για τον “Σημαδεμένο” και αναρωτιόμασταν με ποιον σκηνοθέτη θα έπρεπε να το γυρίσει ο Αλ. Και τότε του είπα ‘πρέπει να το κάνεις μαζί με τον Μπράιαν (Ντε Πάλμα)'”

Και οι δύο ηθοποιοί έχουν παίξει σε αμέτρητες κλασικές ταινίες και φυσικά είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ποιος είναι ο καλύτερος, αυτό που έχει όμως πολύ ενδιαφέρον, είναι το πόσο συχνά έχουν επηρεάσει ο ένας τις αποφάσεις του άλλου. Στην επική αυτή συνέντευξη, ο Πατσίνο και ο Ντε Νίρο μιλούν για το πώς έχουν υποστηρίξει ο ένας τον άλλον καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας τους και τις ταινίες που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας τους αν ο άλλος δεν είχε πάρει τον ρόλο. Φανταστείτε, για παράδειγμα, τον Ντε Νίρο στον “Σημαδεμένο” και τον Πατσίνο στο “Ακρωτήρι του Φόβου”.

“Δεν υπήρξαμε ποτέ ανταγωνιστικοί μεταξύ μας. Απλά κυνηγούσαμε τους ίδιους ρόλους. Όπως για παράδειγμα στον “Νονό”. Ο Κόπολα ήθελε αρχικά τον Αλ για τον ρόλο που τελικά έπαιξα εγώ, αλλά νομίζω πως ήταν οι παραγωγοί που τον πίεσαν να κοιτάξει προς άλλες κατευθύνσεις. Δεν το συζήτησα ποτέ μαζί του αλλά είχα πάντα την εντύπωση ότι του ζήτησαν να επιλέξει κάποιον άλλον, εκτός από τον Αλ. Και ο Φράνσις ήταν πάντα πολύ ανοικτός, μπορεί να σου έλεγε στα μούτρα ότι δεν κάνεις για κάποιον ρόλο και τα λοιπά,” θα εξηγήσει στο τέλος ο Ντε Νίρο για τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί το Χόλιγουντ και η διεκδίκηση των μεγάλων ρόλων.

Δείτε ολόκληρη την συνομιλία τους παρακάτω:

Με πληροφορίες από το GQ


Διαβάστε επίσης: Ο Σκορτσέζε ήθελε 50 χρόνια να παίξει ο Αλ Πατσίνο σε ταινία του

Share.

Comments are closed.