Έλον Μασκ: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον μεγιστάνα της τεχνολογίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το να δουλέψει κάποιος σκληρά για να πετύχει το όνειρο του μπορεί να είναι αποθαρρυντικό στην αρχή, ωστόσο, όταν οι κόποι του αρχίσουν να αποδίδουν, καταλαβαίνει ότι άξιζε κάθε λεπτό που δαπάνησε για να φτάσει εκεί που ήθελε.

Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου, εμπνέουν τους περισσότερους από εμάς με τις ιστορίες τους, καθώς ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν με την αποφασιστικότητα και το ταλέντο τους να χτίσουν ολόκληρες αυτοκρατορίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας SpaceX και της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, ο οποίος μπορεί να είναι δισεκατομμμυριούχος, αλλά δεν είναι σαν τους περισσότερους μεγιστάνες της τεχνολογίας, καθώς έχει την δική του εργασιακή ηθική.

Πάμε λοιπόν να δούμε 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον μεγιστάνα της τεχνολογίας και δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη αυτή την στιγμή.

Δουλεύει τρελές ώρες

Για τον CEO της Tesla η δουλειά είναι το Α και το Ω. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα therichest.com, ο Έλον Μασκ εργάζεται περίπου 80 με 100 ώρες την εβδομάδα μεταξύ των πολλαπλών εταιρειών του! Σίγουρα αυτός ο αριθμός ωρών είναι εξωφρενικός για έναν μέσο άνθρωπο, ωστόσο ο Μασκ έχει δηλώσει πως προτιμάει να δουλεύει όλη μέρα από το να καθίσει να φάει. Λογικά θα ζει με βιταμίνες!

Δεν διαφημίζει τα προϊόντα του

Ως ένας από τους πιο σημαντικούς δισεκατομμυριούχους αυτού του αιώνα, ο Έλον Μασκ σίγουρα είναι ο ιδανικός άνθρωπως για να μας δώσει συμβουλές για την λειτουρία μιας επιχείρησης. Ενώ η οικοδόμηση μιας εταιρείας έχει τα πλεονεκτήματα της, σίγουρα κατά τους πρώτους μήνες, η πώληση ενός προϊόντος είναι μια πρόκληση. Σύμφωνα με το ίδιο, όταν πουλάμε ένα προϊόν, δεν πρέπει να ασχολούμαστε τόσο με το μάρκετινγκ αλλά με την συνολική του ποιότητα.

Μιλάει σε κάθε χρήστη του Twitter

Έχουμε δει αρκετές διασημότητες να απαντάνε στους οπαδούς τους στα social media, ωστόσο ο Έλον Μασκ έχει πάει το παιχνίδι του twitter σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, καθώς ανταποκρίνεται και απαντάει σε όλους όσους τον ακολουθούν (φανταστείτε έχει 26,8 εκατ. ακόλουθους). Δεδομένης της άμεσης σχέσης του με τους οπαδούς του, ο κάθε ένας από αυτούς αισθάνεται εξίσου σημαντικός με τον επόμενο. Είμαστε σίγουροι ότι ο Μασκ μπορεί να κάνει κάποιον να νιώσει σαν υπερήρωας.

Διαβάζει πολλά βιβλία

Ο Μασκ έχει αφιερώσει πολύ χρόνο από την ζωή του στο να διαβάζει βιβλία. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος, ήταν βιβλιοφάγος όταν ήταν πιο μικρός. Ενώ οι φίλοι του έβγαιναν και διασκέδαζαν, αυτός διάβαζε ολόκληρους τόμους από εγκυκλοπαίδειες. Το αγαπημένο του βιβλίο είναι το “The Hitchhikers Guide To The Galaxy”.

Δεν κατοχυρώνει με πατέντες τα προϊόντα του

Το 2014, ο Μασκ έκανε μια ανακοίνωση στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla, λέγοντας ότι σχεδίαζε να αφαιρέσει όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τις εταιρείες του. Ο δισεκατομμυριούχος υπόσχεται να μην μηνύσει κανέναν που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την εφεύρεση του για καλό και όχι κακό σκοπό. Πιστεύει ότι τέτοια πράγματα όπως η νομική τεκμηρίωση σταματά την πρόοδο στην αποστολή του για να δώσει στους πελάτες του το καλύτερο από τα καλύτερα.

Τα χρήματα δεν αποτελούν προτεραιότητα

Δεδομένου ότι τα χρήματα δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα για το Μασκ, ξοδεύει τον χρόνο του σκεφτόμενος για το μέλλον. Υποθέτουμε ότι αυτό το είδος προνοητικής σκέψης ενθαρρύνει τους μελλοντικούς δισεκατομμυριούχους να προσπαθήσουν να γίνουν κάτι μεγαλύτερο από αυτό που ήδη είναι. Για παράδειγμα η αναζήτηση πλανητών που μπορούν να υποστηρίξουν την ανθρώπινη ζωή.

Αν έχεις ένα πρόβλημα πες το στους πάντες

Στις περισσότερες εταιρείες οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν προιστάμενο όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα ή θέλουν κάποια καθοδήγηση, ωστόσο πολλές φορές τίποτα δεν αντιμετωπίζεται λόγω κακής συννενόησης. Ο Έλον Μασκ έχει έναν κανόνα στις δουλειές του: να μην υπάρχει κάποιος manager. Έτσι, όλοι οι εργαζόμενοι αντί να απευθύνονται σε έναν προιστάμενο και να περιμένουν ημέρες για να τους λύσει ένα πρόβλημα, θα πρέπει να νιώθουν αρκετά οικεία να επικοινωνούν με τους πάντες για να γίνει πιο γρήγορα η δουλειά.

Πιστεύει ότι τα meetings είναι χάσιμο χρόνου

Ενώ οι περισσότεροι εργοδότες θεωρούν τις συναντήσεις ως μια σημαντική γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ αυτών και των υπαλλήλων τους, ο Έλον Μασκ πιστεύει ότι είναι απλά χάσιμο χρόνου. Μάλιστα πριν μερικά χρόνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έστειλε ένα μαζικό email στους υπαλλήλους του, το οποίο περιείχε μερικές συμβουλές για το πώς θα είναι πετυχημένοι στην εργασία τους.

Προσλαμβάνει ανθρώπους που έχουν επικοινωνιακό ταλέντο

Σχεδόν κάθε εργοδότης θέλει έναν εργαζόμενο που έχει σπουδαίες επικοινωνιακές δεξιότητες. Η βελτίωση αυτών των δεξιοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχία οπουδήποτε κι αν πάμε. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι όσοι άνθρωποι έχουν πλούσιο λεξιλόγιο και ξέρουν να χειρίζονται σωστά την γλώσσα, έχουν μεγάλες πιθανότητες να προσληφθούν από τον ίδιο.

Δεν ακολουθεί τους κανόνες

Ο Έλον Μασκ δεν πιστεύει στους κανόνες όσον αφορά τις εταιρείες του. Θερωροί ότι οι εργαζόμενοι του θα πρέπει να ακολουθούν την κοινή λογική, παρά να ακούσουν τον προιστάμενο τους. Πιστεύει ότι το να ακολουθούμε τα ένστικτα μας είναι κρίσιμο για την ανάπτυξή μας σε μια εταιρεία και μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία μας.


Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ σε ρόλο παρουσιαστή στο Saturday Night Live

Share.

Comments are closed.