Δημοσιογράφος των New York Times “πλήρωσε” με την ζωή του την κάλυψη του πολέμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος πυροβολήθηκε ενώ κάλυπτε τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας, σύμφωνα με τον αρχηγό της περιφερειακής αστυνομίας του Κιέβου.

“Ένας παγκοσμίου φήμης 51χρονος ανταποκριτής μέσων ενημέρωσης πυροβολήθηκε σήμερα στο Ιρπίν”, έγραψε στο Facebook ο αρχηγός της αστυνομίας, Αντρέι Ντεμπίτοφ, αναφερόμενος σε μια πόλη που βρίσκεται στα δυτικά του Κιέβου και έχει πληγεί σκληρά από τον πόλεμο. “Ακόμα ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Τώρα προσπαθούν να απομακρύνουν το θύμα από την εμπόλεμη ζώνη.”

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούσε τοn δημοσιογράφο και βραβευμένο κινηματογραφιστή, Μπρεντ Ρενόντ, και συνοδεύτηκε απ;o φωτογραφίες του διαβατηρίου του και ένα πάσο Τύπου για λογαριασμό των New York Times.

Ο αναπληρωτής διευθύνων συντάκτης των The New York Times έγραψε στο Twitter ότι ο Ρενόντ δεν δούλευε για λογαριασμό της εφημερίδας ενώ βρισκόταν στην Ουκρανία.

“Οι Times, με βαθιά λύπη πληροφορήθηκαν για τον θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου στην Ουκρανία, του Μπρεντ Ρενόντ”, δήλωσε ο Κλιφ Λεβί. “Ο Μπρεντ ήταν ταλαντούχος φωτογράφος και σκηνοθέτης, αλλά δεν ήταν σε αποστολή για τους @nytimes στην Ουκρανία.”

“Φορούσε ένα πάσο δημιοσιγράφων των Times που είχε εκδοθεί για μία αποστολή πριν από πολλά χρόνια”, αναφέρθηκε σε μια δήλωση των Times.

“Φυσικά, το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι επικίνδυνο, αλλά ο Αμερικανός πολίτης Μπρεντ Ρενό, έχασε τη ζωή του επειδή προσπάθησε να αναδείξει την εφευρετικότητα, τη σκληρότητα και την σκληρότητα του επιτιθέμενου”, δήλωσε ο Νεμπίτοφ.

Η ανταποκρίτρια του PBS NewsHour, Τζέιν Φέργκιουσον, έγραψε στο Twitter ότι είδε το σώμα του Ρενό “κάτω από μια κουβέρτα” στο Ιρπίν. “Οι Ουκρανοί γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν σε αυτό το στάδιο”, ‘εγραψε η Φέργιουσον ενώ πρόσθεσε πως ένας αγανακτισμένος Ουκρανός αξιωματικός της είπε “να πει στην Αμερική, να πει στον κόσμο τι έκαναν σε έναν δημοσιογράφο.”

Με πληροφορίες από insider.com


Διαβάστε επίσης: 15 σπουδαίες ταινίες που “πάτωσαν” στο box office

Share.

Comments are closed.