Αριστοτέλης Ωνάσης: Ο άντρας που έφτιαχνε τους δικούς του κανόνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Δεν μπορείς να αγοράσεις το class, μπορείς όμως να αγοράσεις ανοχή για την απουσία του”, έλεγε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που με τα πρώτα χρήματα που έβγαλε στη Νότιο Αμερική έραψε το πρώτο του καλό δίκουμπο σακάκι, το οποίο μαζί με τα χοντρά μαύρα γυαλιά θα γινόταν σήμα κατατεθέν του.

Όπως όλοι οι μεγάλοι αυτοδημιούργητοι επιτυχημένοι άνδρες, ο Ωνάσης έφτιαχνε τους δικούς του κανόνες για τη ζωή και φυσικά για το στυλ. Δεν είχε την φυσική ομορφιά του Χάουαρντ Χιουζ, ούτε την αίγλη του Ανιέλι, ήταν όμως γοητευτικός, γενναιόδωρος, κοινωνικός, διέθετε αίσθηση του χιούμορ και μια χαρακτηριστική άνεση που τον έκανε αγαπητό, και τον βοηθούσε να φαίνεται cool σε κάθε περίσταση.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Ήταν πάντα άψογα ντυμένος και ανάλογα με την περίσταση, πάντα με κοστούμι στην καθημερινή του ζωή, ενώ είχε γράψει ιστορία στο yacht look. Aπό τα λευκά κοστούμια του καιρού της πρώτης γνωριμίας με την Κάλλας στη Βενετία, μέχρι τα ανοιχτά λευκά πουκάμισα με σακάκι και τα μονόχρωμα T-shirts και σορτς την εποχή της Τζάκι, ο Ωνάσης εξέπεμπε άνεση και στυλ.

© Ron Galella Collection / Getty Images / Ideal Image

Είχε ένα ξεκάθαρα αρρενωπό στυλ, με κλασσικά ρούχα – κλειδιά και δεν αναζητούσε την προσοχή των άλλων. Δεν ήταν ποτέ εκκεντρικός, ούτε ατημέλητος. Αγαπούσε τα ακριβά ρολόγια και απέφευγε τα κοσμήματα, ενώ τα μαλλιά του ήταν πάντα καλοχτενισμένα.

Ακολουθούσε τη συμβουλή του Hardy Amies: “Φορέστε και ξεχάστε”. Δεν νοιαζόταν υπερβολικά για τα ρούχα, δεν εντυπωσιαζόταν, τα φορούσε και ποτέ δεν τον φορούσαν. Και αυτός ήταν και ένας λόγος που έδειχνε τόσο καλός μέσα σε αυτά.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης έφυγε από την ζωή, 15 Μαρτίου 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια. Σύμφωνα με την επιθυμία του, ετάφη δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στον Σκορπιό, όπου αναπαύονταν ήδη ο γιος του και η αδελφή του Άρτεμις.

Δείτε παρακάτω μερικές επιπλέον φωτογραφίες που αποδεικνύουν πόσο cool και στυλάτος ήταν ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image


Διαβάστε επίσης: 13 άντρες που παρέδωσαν μαθήματα στυλ

Share.

Comments are closed.