Αλ Πατσίνο: 12 μαθήματα ζωής που πήραμε από τις ταινίες του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με βλέμμα που σκοτώνει και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του κινηματογράφου, ο Αλ Πατσίνο είναι ο ηθοποιός που κατάφερε να γίνει μύθος από νωρίς.

Η μοναδική προσωπικότητα και το ταπεραμέντο του χαρισματικού ηθοποιού, είναι αυτά που τον οδήγησαν εύκολα στην κορυφή. Έχει αποκτήσει τρία παιδιά και όπως έχει δηλώσει: “Τα παιδιά άλλαξαν την προοπτική μου. Πριν αποκτήσω τα τρία παιδιά μου έκανα ό,τι μου κατέβαινε. Η ηθοποιία ήταν τα πάντα. Σήμερα, χάρη σ’ αυτά, δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι.”

Αν και στις περισσότερες ταινίες του είχε ως βασικό στόχο το χρήματα, στην πραγματική του ζωή, όπως έχει δηλώσει, τα χρήματα δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο. Όταν τελείωσε το κολέγιο, υπήρξε πολλές φορές άνεργος και μάλιστα είχε κοιμηθεί στον δρόμο, μπροστά από μια βιτρίνα για αρκετές μέρες.

Ο 80χρονος ηθοποιός θεωρεί ότι η διασημότητα έχει την δύσκολη πλευρά της. “Έμαθα να ζω χωρίς ανωνυμία. Έχω πολλά χρόνια να πάω για ψώνια σε παντοπωλείο και να χρησιμοποιήσω το μετρό. Είναι δύσκολο για τα παιδιά μου να βγουν έξω δημοσίως μαζί μου. Η φήμη μου έχει πάρει διαφορετική διάσταση τώρα απ’ ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια – δεν ξέρω τι στο διάολο συμβαίνει τώρα! Είναι πολυτέλεια για μένα να πάω κάπου και να έχω μια προσωπική στιγμή που δεν θα με αναγνωρίσει κανείς.”

© Neil Mockford / Getty Images / Ideal Image

Στους ρόλους του μπορεί να ήταν ο “κακός”, μπορεί να είχε σκοτώσει πολύ κόσμο, μπορεί να ήταν βουτηγμένος στην παρανομία, ωστόσο όλοι μας λατρέψαμε τον Τόνι Μοντάνα, τον Μάικλ Κορλεόνε και τόσους άλλους, που μπορεί να ήταν ψεύτες αλλά είχαν ηθικές αξίες και έμεναν πιστοί σε αυτούς που αγαπάνε.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 12 μαθήματα ζωής που πήραμε από τις ταινίες του.

Nα κρατάς πάντα τον λόγο σου

“Το μόνο που έχω σε αυτόν τον κόσμο είναι ο λόγος μου και δεν πρόκειται να τον χάσω για κανέναν” – Τόνι Μοντάνα στο «Σημαδεμένο» (1984)

 Πρόσεχε τους ανταγωνιστές σου

“Έχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου ακόμα πιο κοντά” – Μάικλ Κορλεόνε στον «Νονό 2» (1974)

Διαφύλαξε την φήμη σου

“Όταν σε συστήσω, θα πω “αυτός είναι ένας φίλος μου”. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως είσαι ένας τύπος που έχει κονέ. Αν όμως πω “αυτός είναι ένας φίλος μας” τότε σημαίνει πως είσαι ένας τύπος που έχει “φτιαχτεί”, κατάλαβες;” – Λέφτι στο «Ντόνι Μπράσκο» (1997)

Να έχεις φιλοδοξίες

“Έρχομαι από τον πάτο. Ξέρω ποιος είμαι, δεν έχω καμία μόρφωση. Όμως είμαι της “πιάτσας”, ξέρω τους δρόμους και ξέρω να δικτυώνομαι. Μπορώ να πάω κατευθείαν στην κορυφή” – Τόνι Μοντάνα στον «Σημαδεμένο» (1984)

Σταμάτα να κάνεις πράγματα που δεν οδηγούν πουθενά

“Πολλές φορές αυτό που κανείς διαβάζει ως θεωρία είναι αξιέπαινο. Στην πράξη όμως, μπορεί απλά να είναι χάλια” – Αρθουρ Κέρκλαντ στο «…And Justice For All» (1979)

Μην φοβάσαι να πάρεις ρίσκα

“Συνήθως πηγαίνω αντίθετα από την κοινή γνώμη. Είμαι της άποψης ότι αν οι περισσότεροι ακολουθούν μια συγκεκριμένη οδό, εγώ θα πάρω τον άλλο δρόμο” – Σέλεϊ Λεβίν στο «Οικόπεδα με Θέα» (1992)

Kάνε παρέα με αξιόλογους ανθρώπους

“Κοίτα καλά αυτόν που βρίσκεται δίπλα σου. Θα δεις έναν τύπο που πρόκειται να ακολουθήσει το μονοπάτι μαζί σου, γιατί ξέρει πολύ καλά, ότι αν τα πράγματα στραβώσουν, εσύ θα είσαι εκεί για εκείνον” – Τζόι Πατέρνο στο «Κάθε Κυριακή» (1999)

Oι άνθρωποι δεν είναι αυτό που δείχνουν

“Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ξέρεις για μένα” – Στιβ Μπέρνς στο «Ψωνιστήρι» (1980)

Πρόσεχε τις πράξεις σου ώστε να μην χρειαστεί να ζητήσεις ποτέ “συγγνώμη”

“Ελευθερία είναι… να μην χρειαστεί ποτέ να ζητήσεις συγγνώμη” – Τζον Μίλτον στον «Δικηγόρο του Διαβόλου» (1997)

Μην μπερδεύεις τα προσωπικά με την δουλειά

“Δεν είναι προσωπικό – είναι αυστηρά θέμα δουλειάς” – Μάικλ Κορλεόνε στον «Νονό» (1972)

Δεν υπάρχουν χάρες σε αυτήν την ζωή

“Η εύνοια θα σε σκοτώσει πιο γρήγορα κι από μια σφαίρα”. – Καρλίτο στην «Υπόθεση Καρλίτο» (1993)

Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από την δική του πλευρά

“Πάντα λέω την αλήθεια, ακόμα κι όταν ψεύδομαι” – Τόνι Μοντάνα στον «Σημαδεμένο» (1984)


Διαβάστε επίσης: Ο Σκορτσέζε ήθελε 50 χρόνια να παίξει ο Αλ Πατσίνο σε ταινία του

Share.

Comments are closed.