19+1 αλήθειες του Τζακ Νίκολσον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

61 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην ταινία “The Cry Baby Killer”, ο Τζακ Νίκολσον θεωρείται πλέον ένας από τους καλύτερους και πιο πετυχημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει ειπωθεί γι’ αυτόν τον κορυφαίο ηθοποιό. Είναι πλέον ένα θρύλος στο Χόλιγουντ και λατρεύτηκε από κοινό και κριτικούς. “Κακό παιδί”, “γυναικάς”, “αντισυμβατικός”, είναι μερικοί από τους τίτλους που του έχουν αποδοθεί κατά καιρούς, αλλά ειλικρινά πιστεύουμε πως τίποτα από αυτά δεν τον έχει αγγίξει. Το μόνο πράγμα που ίσως έχει μετανιώσει είναι ότι δεν είχε μια σταθερή σύντροφο για να τον φροντίζει (παντρεύτηκε 3 φορές και απέκτησε 4 παιδιά). “Θα μου άρεσε πολύ ένα τελευταίο ρομάντζο, αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος πως θα συμβεί. Το μόνο που δεν μπορώ να αρνηθώ είναι ότι γερνάω. Φοβάμαι ότι θα πεθάνω μόνος”, έχει δηλώσει σε μια από τις συνεντεύξεις του.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν τον βλέπουμε πλέον στο προσκήνιο ή δεν ακούμε γι’ αυτόν. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν τον δούμε ξανά σε κάποιον ρόλο, με 3 Όσκαρ από τις 12 φορές που προτάθηκε και 7 Χρυσές Σφαίρες, ο Νίκολσον είναι ένας ηθοποιός που δεν έχει απομείνει πλέον τίποτα για να αποδείξει.

Στα 82 του χρόνια πλέον και με μια τεράστια εμπειρία ζωής, ο Τζακ Νίκολσον είναι σίγουρα ο κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει την άποψη σου για κάποια πράγματα στην ζωή…

19+1 αλήθειες του Τζακ Νίκολσον

Τα πρόβατα τρέμουν το λύκο, αλλά στο τέλος πάντα ο βοσκός τα πηγαίνει για σφάξιμο…

Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι ελεύθερος όταν πουλιέσαι και αγοράζεσαι στην αγορά.

Με τα γυαλιά ηλίου είμαι ο Τζακ Νίκολσον. Χωρίς αυτά είμαι χοντρός και εξηντάρης.

Παίρνω βιάγκρα μόνο όταν είμαι με περισσότερες από μια γυναίκες.

Όταν εμείς κάνουμε λάθη, το αποκαλούμε «Κακό». Όταν ο Θεός κάνει λάθη, το αποκαλούμε «Φύση».

Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω.

Πολύ παλιά, αν έμενα μόνος 2-3 νύχτες στη σειρά, άρχιζα να γράφω ποιήματα περί αυτοκτονίας.

Αν γλείφεις ένα βυζί, η ταινία κρίνεται «αυστηρώς ακατάλληλη». Αν πετσοκόβεις το βυζί με ένα τσεκούρι, η ταινία κρίνεται «ακατάλληλη άνω των 13».

Βαθιά μέσα μου, ακόμα ζω με την ψευδαίσθηση ότι οι άνθρωποι με βλέπουν σαν ένα πολλά υποσχόμενο και εξελίξιμο νέο ηθοποιό.

Ανέκαθεν πίστευα ότι ένα από τα πιο αλάνθαστα σημάδια ότι δεν διατρέχεις κίνδυνο, είναι η δυνατότητα να σηκωθείς και να φύγεις.

Mην δίνεις σε κανέναν την καλύτερη σου συμβουλή, πολύ απλά γιατί δεν πρόκειται να την ακολουθήσει.

Η υποκριτική είναι η δεύτερη αγαπημένη δουλειά όλων.

Εκείνο το λεπτό που συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις μάθει τίποτα, πιστεύω ότι είσαι νεκρός.

Πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, όσο πιο σύντομα μπορούμε. Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου με το χρόνο, μέχρι που να μείνουμε από λεφτά.

Μόνο σε δύο ανθρώπους στη ζωή σου μπορείς να πεις ψέματα: Στην αστυνομία και στην γυναίκα σου.

Δεν υπάρχει κάτι να μετανιώσω. Συνήθως όταν το μυαλό ανατρέχει στο παρελθόν, πιο πιθανό είναι να μετανιώσεις για κάτι που δεν έκανες, παρά για κάτι που έκανες..

Νομίζεις ότι ο Θεός ήξερε τι έκανε όταν έφτιαξε τη γυναίκα;

Τρία πράγματα να ξέρεις για τα γηρατειά παιδί μου: πρώτον, ποτέ μην προσπερνάς μια τουαλέτα, δεύτερον ποτέ μην αφήνεις μια στύση να πάει χαμένη και, τρίτον, ποτέ μην εμπιστεύεσαι μια πορδή.

Στην τελική, αυτό που μετράει στη ζωή είναι τα όμορφα πράγματα.

Ζούμε, πεθαίνουμε και οι ρόδες στα λεωφορεία συνεχίζουν να γυρίζουν…

 

Share.

Comments are closed.