Το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snøhetta, σχεδίασε ένα φαντασμαγορικό ξενοδοχείο στον Αρκτικό κύκλο, φωτογραφίες του οποίου έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.

Ο λόγος για το Svart, το οποίο έγινε σε συνεργασία με τις Arctic Adventuresfof Norway, Asplan Viak και Skanska, και είναι το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο στον κόσμο. Τοποθετημένο στους πρόποδες του παγετώνα Svartisen στη Νορβηγία (περίπου 1.300 χλμ. βόρεια του Όσλο), το ξενοδοχείο αυτό έπρεπε να εξισορροπήσει την επιθυμία του πελάτη να φέρει τους επισκέπτες κοντά στην ομορφιά του Αρκτικού Κύκλου, χωρίς ωστόσο να αφήσει μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε με διάφορους τρόπους. Κατ ‘αρχάς, το κυκλικό κτίριο επεκτάθηκε από την ακτογραμμή φτάνοντας μέχρι και μέσα στο νερό. Εκεί υποστηρίζεται από ξύλινα δοκάρια Fiskehjell που συγκρατούν ολόκληρο το ξενοδοχείο. Ως αποτέλεσμα, το ξενοδοχείο αυτό αφήνει πολύ μικρό αποτύπωμα στο εύθραυστο περιβάλλον και μπορεί να προσεγγιστεί ακόμα και με βάρκα.

Το “Svart” είναι το πρώτο ξενοδοχείο που μειώνει την ετήσια κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 85% σε σύγκριση με ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, και παράγει και τη δική του ενέργεια – ένα απόλυτο “πρέπει” σε αυτό το πολύτιμο αρκτικό περιβάλλον.

Το ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2022, θα διαθέτει 99 δωμάτια, τέσσερα εστιατόρια και ένα τεράστιο spa, ενώ θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια ποικιλία δραστηριοτήτων, από αναρρίχηση σε παγωμένες βουνοπλαγιές και καγιάκ, μέχρι γιόγκα κάτω από τον ήλιο του αρκτικού μεσονυκτίου.

Ένα από τα βασικά ατού της κατασκευής είναι η γυάλινη πρόσοψη που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαμβάνουν τη θέα του γύρω τοπίου ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να έχει, και φυσικά το βόρειο σέλας, το οποίο είναι και ένας από τους βασικούς λόγους για να επισκεφτεί κάποιος αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο.


Διαβάστε επίσης: Το τρομακτικό σπίτι στη “Σιωπή των Αμνών” μετατράπηκε σε ξενοδοχείο

Share.

Comments are closed.