Πόσα χρήματα ξοδεύουν οι πλούσιοι για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελικά ποιο είναι το ποσό που είναι διατεθειμένοι οι περισσότεροι πλούσιοι ταξιδιώτες να ξοδέψουν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου;

Στην τελευταία έρευνα της MLIV Pulse το 69% τοις εκατό των πλούσιων ταξιδιωτών δεν θέλει να ξοδεύει περισσότερα από 500 δολάρια τη νύχτα σε καταλύματα, ανέφερε το Bloomberg. Επίσης, δεν έχουν όρεξη για εντυπωσιακές αναβαθμίσεις ή βιώσιμη διαμονή, εάν αυτό σημαίνει ότι το κόστος του ταξιδιού τους θα αυξηθεί. Από τους 465 ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 24% περιόρισε τον προϋπολογισμό του στα 1.000 δολάρια, ενώ το 5% των συμμετεχόντων έθεσε το όριο στα 2.000 δολάρια. Όπως ήταν αναμενόμενο, μόνο το 2% είπε ότι θα ξόδευε έως και 3.000 δολάρια τη βραδιά σε ένα πολυτελές κατάλυμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι υψηλές τιμές των δωματίων των ξενοδοχείων δεν είναι απαραίτητα ένδειξη ποιότητας στις μέρες μας. Στην πραγματικότητα, ο πληθωρισμός και οι συνεχιζόμενες ελλείψεις εργατικού δυναμικού είναι μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του κόστους, και στην μείωση των δαπανών από την μεριά των καταναλωτών. Για να το θέσουμε πιο απλά, οι τουρίστες δεν θέλουν να ξοδέψουν επιπλέον μετρητά όταν η υπηρεσία είναι κατώτερη από τα θέρετρα κορυφαίας βαθμίδας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Google, οι τιμές στα 5στερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη μπορεί να κυμαίνονται από 523 έως 999 δολάρια ανά διανυκτέρευση στα τέλη της άνοιξης. Σε μέρη όπως το Παρίσι, οι τιμές ξεκινούν από 707 δολάρια και μπορούν να φτάσουν έως και 1.382 δολάρια, ενώ για μία απόδραση στην Καραϊβική, η τιμή για ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών στο St. Barts, για παράδειγμα, είναι πάνω από 1.400 δολάρια.

Όπως και στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων, η τάση θα συνεχίσει να επηρεάζει τα εστιατόρια και τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερους δυσαρεστημένους πελάτες τους επόμενους μήνες. Οι τελευταίες έχουν ήδη πληγεί από την αυξανόμενη ζήτηση, τις αυξημένες τιμές καυσίμων των αεροσκαφών και την μικρότερη χωρητικότητα μετά την πανδημία.

Όπως καταλαβαίνετε, αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, ίσως θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Διαβάστε επίσης: Αυτές οι διακοπές με θέμα τον James Bond θα σας “βυθίσουν” στον κόσμο του 007

Share.

Comments are closed.