Ο πύργος του Tainaron Blue στη Μάνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Tainaron Blue Retreat στεγάζεται σε έναν πέτρινο πύργο από τις αρχές του 19ου αιώνα και προσφέρει καταπληκτική θέα σε μια από τις πιο γοητευτικές και μυστηριώδεις περιοχές της Ελλάδας.

Η τριόροφη δομή βρίσκεται στην ακτή της χερσονήσου της Μάνης και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αμυντικής αρχιτεκτονικής της περιοχής. Η δομή του πύργου εσωτερικά και εξωτερικά έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτη, ενώ όλες οι σύγχρονες παροχές και υποδομές όφειλαν να εγκατασταθούν αφανώς.

Το αρχικό πέτρινο εξωτερικό του έχει αποκατασταθεί χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους για να διατηρήσει μια αυθεντική εμφάνιση που να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος. Μια βεράντα από το ίδιο υλικό συνεχίζει την αρχαία αισθητική ενώ προσφέρει στους επισκέπτες μια πισίνα υπερχείλισης με θέα στη θάλασσα.

Εσωτερικά, το πρώην φρούριο αποτελείται τώρα από μια κοινόχρηστη κουζίνα, τραπεζαρία και τρία πολυτελή δωμάτια, τα οποία παρέχουν οικολογικά είδη περιποίησης.

Στους υπάρχοντες πέτρινους τοίχους έχουν ενσωματωθεί σύγχρονα φωτιστικά χωρίς να αποσπούν την προσοχή από τον ιστορικό χαρακτήρα, ενώ είναι διακοσμημένοι με αντικείμενα τέχνης του γλύπτη Νίκου Καραλή. Χτισμένο για να παρακολουθεί προσεκτικά τους εχθρούς που έρχονται από τη θάλασσα, κάθε δωμάτιο έχει εκτεταμένη θέα στην ακτή και τη νότια πλαγιά του Ταϋγέτου.


tainaron-blue.com

Share.

Comments are closed.