Ο κρυμμένος θησαυρός του Μαρόκο που οι ντόπιοι δεν θέλουν να ανακαλύψετε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει τον “μυστικό κήπο” του Safi είναι το πόσο δύσκολο είναι να φτάσετε σε αυτόν…

Ενώ το γραφικό Chefchaouen – η περίφημη πόλη με τα μπλε χρώματα ή αλλιώς το μπλέ μαργαριτάρι του Μαρόκο – είναι η πρώτη πόλη σε δημοτικότητα, ξεπερνώντας το Marrakesh ως το “πιο cool” (ή τουλάχιστον το “Instagrammed”) μέρος για να επισκεφθείτε στο ηπειρωτικό Μαρόκο, υπάρχει ένα πολύ καλά κρυμμένο κόσμημα, στην δυτική ακτή, το Safi

Σε μια διαδρομή δυόμιση ωρών με το αυτοκίνητο νότια της Καζαμπλάνκα, βρίσκεται το Safi, μια πόλη χτισμένη στα παράλια του Ατλαντικού Ωκεανού, που είναι περισσότερο γνωστή για τα εργοστάσια και τους απότομους γκρεμούς, παρά για τους influencers, τους ξεναγούς και την Airbnb.

Ενώ το μυστηριώδες Chefchaouen έχει 492.480 αναφορές στο όνομά του στο Instagram…

…το Safi έχει μόλις 131.788

 

View this post on Instagram

 

Good Morning Safi… @safisurfcamp @benjaminsanchis @francoisliets #bestsurftrip #perfectwaves #safi #morocco

A post shared by Safi Surf Camp (@safisurfcamp) on

Όμως η γοητεία της παραλίας και η αυθεντική εμπειρία που αποκτά κάποιος μένοντας σε ένα παραδοσιακό Riad στη μεντίνα, έχουν αιχμαλωτίσει τις καρδιές ενός συγκεκριμένου είδους ταξιδιώτη: των surfers.

Αυτή η αυξανόμενη κίνηση των κρατήσεων είναι ιδιαίτερα έντονη τον χειμώνα, όπου τα μεγάλα κύματα που απομακρύνονται από τον Ατλαντικό, δυναμώνουν από τους χαρακτηριστικούς υπεράκτιους ανέμους του τόπου και ξετυλίγονται δίπλα στο ακρωτήριο που ξεπροβάλλει πέρα ​​από την κύρια παραλία του Safi.

Αυτό το απίστευτο φυσικό φαινόμενο, με το σμαραγδένιο πράσινο νερό και (περιστασιακά) τα κύματα ζαφειρένιου χρώματος, έχει ονομαστεί πολύ εύστοχα «Le Jardin» (ο κήπος), και βρίσκεται κάτω από τους εμβληματικούς γκρεμούς του Safi.

Παρόλο που κάποτε ήταν ένα κρυμμένο μέρος, η μυστική ατμόσφαιρα του καταστράφηκε από την ένταξη του στις δημοφιλείς ιστοσελίδες πρόβλεψης των ανέμων για surf, όπως το Magic Seaweed και το Surf Forecast.

Εκτός αυτού, οι ντόπιοι και οι εκπατρισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και εγκατέστησαν εκεί surf κάμπινγκ, μεταδίδοντας μέσω των social media τις στιγμές διασκέδασης στο Safi, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

Το μόνο πρόβλημα; Αν δει κάποιος τους περισσότερους Instagram λογαριασμούς αυτών των εταιριών, θα νομίσει ότι τα κύματα στο Safi είναι έτσι όλη την ώρα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μερικές μέρες είναι έτσι:

 

View this post on Instagram

 

Good morning everyone… Still pumping @safisurfcamp #beststay #bestsurftrip #bestfood #perfectwaves #paradise #lovesurfing

A post shared by Safi Surf Camp (@safisurfcamp) on

Ενώ άλλες μέρες κάπως έτσι:

 

View this post on Instagram

 

Funny Morning with no crowds…???? #perfectwaves #uncrowded #surfcamp #surftrip #surflessons #safi #safisurf #morocco

A post shared by Safi Surf Camp (@safisurfcamp) on

Και όταν τα κύματα είναι μεγάλα, οι τοπικοί surfers – ειδικά αυτοί που δεν εργάζονται σε αυτήν την τουριστική βιομηχανία – δεν είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι ο πρώην “μυστικός κήπος” τους έχει κατακλυστεί από ξενόφερτους surfers, οι οποίοι έχουν χαλάσει την ηρεμία τους και ουσιαστικά τους “κλέβουν” τα κύματα.

Καθώς ήταν αρκετά δύσκολο να πας στο Safi, σε ​​σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά, ακόμη και μαροκινά surf hot spots, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατά την μυστικότητα του για αρκετό καιρό. Ωστόσο, καθώς οι πτήσεις γίνονται φθηνότερες ο προορισμός αυτός έχει γίνει περιζήτητος.

Share.

Comments are closed.