Ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρυμμένο στην καρδιά της Vallée de Joux, της κοιλάδας στην Ελβετία που είναι εδώ και μισή χιλιετία η πατρίδα μερικών από τους σημαντικότερους ωρολογοποιούς του κόσμου, βρίσκεται το Hôtel des Horlogers του οίκου Audemars Piguet.

Η ιστορία του ξεκινά το 1857, όταν η ωρολογοποιία άκμαζε στην Vallée de Joux. Ονομαζόταν Hôtel de France και για πολλά χρόνια άλλαζε ιδιοκτήτες, έως ότου καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1982. Μετά από δύο χρόνια η εγκατάσταση ανοικοδομήθηκε για να συμμετάσχει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Το 2003 η Audemars Piguet έγινε ο νέος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και το μετονόμασε σε “Hôtel des Horlogers” ως φόρο τιμής στην τεχνογνωσία των οίκων που άκμασαν στην κοιλάδα.

Το ξενοδοχείο ήταν αντιπροσωπευτικό του πνεύματος της Vallée de Joux, αλλά δεν ανταποκρινόταν στα οικολογικά και ενεργειακά κριτήρια των σύγχρονων κτιρίων, και έτσι η Audemars Piguet αποφάσισε να το κλείσει το 2016 με σκοπό να κατασκευάσει ένα κτίριο σύμφωνα με τα πιο απαιτητικά πρότυπα της Minergie Eco.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2022, όπου το Hôtel des Horlogers άνοιξε ξανά τις πόρτες του προσφέροντας 50 κομψά δωμάτια και σουίτες με εκπληκτική θέα στο δάσος Risoud. Το κτίριο σχεδίασε ο Bjarke Ingels και αποτελείται από πέντε κλιμακωτούς όγκους που γίνονται ένα με την πλαγιά στην οποία είναι τοποθετημένο. Στο εσωτερικό διαθέτει επίσης δύο εστιατόρια υπό την επίβλεψη του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Emmanuel Renaut σπα και ένα μπαρ, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους, όχι μόνο για τους ενοίκους του ξενοδοχείου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Οι 20 κορυφαίοι ελβετικοί οίκοι ωρολογοποιίας για το 2021

Share.

Comments are closed.