Μια φυλακή του 19ου αιώνα στην Σκωτία μετατράπηκε σε πολυτελή ξενώνα!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια πρώην φυλακή στο Εδιμβούργο, η οποία λειτουργούσε και ως δικαστήριο, μετατράπηκε σε έναν υπέροχο ξενώνα με την ονομασία The Court, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όσους επισκέπτονται την πόλη.

Το κτίριο χρησίμευσε ως φυλακή και δικαστήριο τον 19ο αιώνα, με τα παλαιότερα τμήματα του να χρονολογούνται από το 1693. O ξενώνας άνοιξε τον Απρίλιο του 2019 στην ιστορική Πλατεία του Κοινοβουλίου (Parliament Square) που περιβάλλεται από επιβλητικά δημόσια κτίρια και από τον εντυπωσιακό, γοτθικού ρυθμού, Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου (St Gile΄s Cathedral) του 14ου αιώνα, με το χαρακτηριστικό καμπαναριό σε σχήμα βασιλικού στέμματος.

The Court Hostel

Μετά από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης της γοητευτικής πρωτεύουσας της Σκωτίας, οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν στα ειδικά διαμορφωμένα κρεβάτια – κουβούκλια που υπάρχουν στους κοιτώνες του ξενώνα. Οι κοιτώνες είναι κοινόχρηστοι και περιλαμβάνουν έως και 20 κρεβάτια.

The Court Hostel

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να μείνουν σε έναν αποκλειστικά γυναικείο κοιτώνα ή σε έναν μεικτό. Κάθε κουβούκλιο περιλαμβάνει λευκά είδη, φωτισμό blue light, πρίζες, ένα ράφι, και κουρτίνες για περισσότερη ιδιωτικότητα.  Η τιμή ανά διανυκτέρευση κατά την χειμερινή περίοδο είναι περίπου 12 λίρες.

The Court Hostel

Όσοι θέλουνν περισσότερη ιδιωτικότητα, αλλά και άνεση, μπορούν να μείνουν σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά πληρώνοντας περίπου 46 λίρες ανά διανυκτέρευση. Υπάρχουν 12 ιδιωτικά κελιά, τα οποία διαθέτουν το δικό τους μπάνιο, σε αντίθεση με τους κοιτώνες που έχουν κοινόχρηστο μπάνιο.

The Court Hostel

Ο ξενώνας διαθέτει περίπου 200 κρεβάτια κατανεμημένα σε 5 ορόφους και ένα ευρύχωρο καφέ, στο οποίο οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο πρωινό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του ξενώνα παρακάτω:

The Court Hostel

The Court Hostel

The Court Hostel

The Court Hostel


Διαβάστε επίσης: Το μόνο μέρος που θα θέλαμε να αράξουμε αυτό το φθινόπωρο

Share.

Comments are closed.