Μία από τις πιο όμορφες πισίνες που έχουμε δει!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Jiunvfeng Bubble Pool βρίσκεται σε μια πλαγιά του βουνού Tai στο Dongximen, ένα μικρό ορεινό χωριό στη βόρεια Κίνα, και έχει προσφέρει απεριόριστη θέα στο γύρω φυσικό τοπίο της περιοχής.

Βρίσκεται σε ένα συγκρότημα που αποτελείται από τρία καμπύλα κτίρια, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την δασώδη πλαγιά, χάρη στις μεταλλικές λευκές προσόψεις. Δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, καθώς δεν υπήρχε κάτι που να μπορεί να καλύψει την ανάγκη τους να έρθουν σε επαφή με την φύση, και φυσικά να αναβαθμίσει το μικρό χωριό που είχε πληγεί οικονομικά.

Οι κάτοικοι της περιοχής σκέφτηκαν πως μια δομή που θα έρχεται σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, θα προσέλκυε μεγαλύτερη προσοχή, και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Jiunvfeng Bubble Pool και οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις στο παρθένο ορεινό τοπίο.

Η πισίνα βρίσκεται στην άκρη μιας λευκής οροφής που υψώνεται από το έδαφος δημιουργώντας μια σπηλιά που έχει ένα άνοιγμα 10 μέτρων με θέα τα βουνά, επιτυγχάνοντας μια πραγματική επαφή μηδενικής απόστασης με τη φύση. Όσον αφορά τις υπόλοιπες δομές, υπάρχει ένα κτίριο με σχήμα μικρού τόξου και φιλοξενεί την ρεσεψιόν, τα αποδυτήρια, το μπάνιο, μια μικρή σάουνα κ.λπ. Στην νότια πλευρά βρίσκεται το γυμναστήριο, το οποίο έχει θέα στο χωριό και στους πρόποδες του βουνού.

Δείτε μερικές φωτογραφίες παρακάτω:

Photos: Lei Sun / ZY Architectural Photography


Διαβάστε επίσης: Οι 10 πιο όμορφες πισίνες στον πλανήτη! – Πραγματικά σου κόβουν την ανάσα

Share.

Comments are closed.