Μία 5ωρη βόλτα στο διάστημα αξίας 150.000 ευρώ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όσοι έχουν αρκετά χρήματα, θα μπορέσουν να βρεθούν στην άκρη της στρατόσφαιρας το επόμενο έτος, μέσω της διαστημικής κάψουλας που ανέπτυξε η ισπανική εταιρεία EOS-X Space.

Η EOS-X SPACE, η πρώτη ισπανική εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος, μόλις ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιωτικές της κάψουλες θα είναι έτοιμες να μεταφέρουν τους τουρίστες στο εξωτερικό άκρο της στρατόσφαιρας μέχρι το 2025.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εμπορικές πτήσεις από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Σεβίλλη και το Άμπου Ντάμπι γύρω στο τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Η εταιρεία λέει ότι έχει δαπανήσει περισσότερα από 230 εκατομμύρια δολάρια και στις δύο χώρες για να φτάσουν οι κάψουλες της στο διάστημα. Επί του παρόντος, βρίσκεται επίσης σε έναν κύκλο επενδύσεων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την αμερικανική επενδυτική τράπεζα FTI Capital Advisor.

EOS-X SPACE

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπο πίεση κάψουλα από ανθρακονήματα, η οποία θα κρέμεται από ένα γιγαντιαίο μπαλόνι γεμάτο ήλιο, θα μεταφέρει επτά επιβάτες και έναν πιλότο περίπου 25 μίλια πάνω από τη Γη. Θα εκτοξευθεί από τη βάση την αυγή, θα χρειαστούν δύο ώρες για να ανέβει, δύο ώρες για να ταξιδέψει σε υψόμετρο και μία ακόμη ώρα για να κατέβει και να προσγειωθεί στη Γη.

Όπως συμβαίνει με το Spaceship Neptune, το EOS-X θα διαθέτει εργονομικά καθίσματα, πανοραμικά παράθυρα, ατμοσφαιρικό φωτισμό, μπαρ και μπάνιο. Οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώσουν 150.000 έως 200.00 ευρώ για την εμπειρία.

EOS-X SPACE

Η εταιρεία δηλώνει ότι οι δοκιμές επικύρωσης της κάψουλας «θα πραγματοποιηθούν σύντομα», σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας της Ισπανίας.


Διαβάστε επίσης: Το Χονγκ Κονγκ είναι η ακριβότερη πόλη για να ζεις και να εργάζεσαι το 2024

Share.

Comments are closed.