Η Virgin Galactic ακόμα πιο κοντά στην πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλείστε τα εισιτήρια σας τώρα, για να γίνετε ένας από τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος.

Η εταιρεία Virgin Galactic του δισεκατομμυριούχου Βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, στοχεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη της τουριστική πτήση στο διάστημα αργότερα φέτος, ανοίγοντας μια νέα εποχή για τα διαστημικά ταξίδια και κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο πολλών ανθρώπων.

Ο Μπράνσον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι όλες οι επιχειρησιακές δραστηριότητες για τα διαστημικά ταξίδια, ετοιμάζονται να μεταβούν από μια πειραματική βάση στην Καλιφόρνια σε νέες εγκαταστάσεις στο “Spaceport America” ​​στο Νέο Μεξικό.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Galactic George Whitesides, ανέφερε ότι εκκρεμεί ένας μικρός αριθμός δοκιμαστικών πτήσεων, πριν ξεκινήσουν οι εμπορικές πτήσεις. Αρνήθηκε να ορίσει μια συγκεκριμένη προθεσμία για την πρώτη εμπορική πτήση, στην οποία θα είναι μεταξύ των πρώτων επιβατών.

Περισσότεροι από 600 πελάτες έχουν κάνει ήδη κράτηση για την υποτροχιακή πτήση των 90 λεπτών, η οποία τους κόστισε το αστρονομικό ποσό των 250.000 δολαρίων. Πρόκειται να περάσουν δύο ημέρες στις εγκαταστάσεις της Virgin Galactic ώστε να προετοιμαστούν για την μοναδική εμπειρία.

Η Virgin Galactic δεν είναι χωρίς ανταγωνιστές, καθώς παρόμοιες τουριστικές διαστημικές πτήσεις σχεδιάζουν το τελευταίο διάστημα οι εταιρείες Blue Origin (του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος), η SpaceX του Έλον Μασκ, η Stratolaunch και η Boeing.

Share.

Comments are closed.