Το ταξιδιωτικό γραφείο Luxury Action σχεδιάζει να κατασκευάσει το “βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο” τοποθετώντας 10 θερμαινόμενα γυάλινα ιγκλού στον Βόρειο Πόλο.

Το ξενοδοχείο ονομάζεται North Pole Igloos, και είναι στην ουσία ένα κινητό ξενοδοχείο, καθώς τα ιγκλού μεταφέρονται σε ασφαλή μέρη γύρω από τον αρκτικό παγετώνα. Τα ιγκλού διαθέτουν γυάλινους θερμαινόμενους τοίχους και οροφή, δική τους τουαλέτα και προσωπικό σεφ, ενώ προσφέρουν μοναδική θέα στα Βόρεια Φώτα κατά τις βραδινές ώρες.

Ο ιδρυτής της Luxury Action, Τζαν Χόνκανεν, αναφέρει ότι: “Δραστηριοποιούμαστε στον Βόρειο Πόλο για αρκετά χρόνια και είναι ένας από τους πιο αποκλειστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Γη“, και συνέχισε λέγοντας: “Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να βιώσουν με ασφαλή τρόπο τον Βόρειο Πόλο, πλάι σε εξερευνητές και επιστήμονες.”

Τα γυάλινα ιγκλού έχουν δοκιμαστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες και θα μεταφερθούν στον Βόρειο Πόλο τον Απρίλιο, καθώς τους υπόλοιπους μήνες το βορειότερο μέρος του κόσμου είναι αφιλόξενο και απρόσιτο. Οι τουρίστες θα μεταφερθούν εκεί με ελικόπτερα και θα μπορούν να κοιμηθούν πάνω από την κατεψυγμένη θάλασσα στην κορυφή του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τον Απρίλιο οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν στους -80 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για τους άλλους 11 μήνες του έτους, τα ιγκλού θα τοποθετηθούν σε έναν παγετώνα στο Svalbard, το αρχιπέλαγος μεταξύ του Βόρειου Πόλου και της Νορβηγίας.

Βέβαια, μια τέτοια εμπειρία δεν είναι και πολύ φθηνή αφού για τρία βράδια οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώσουν 105.000 δολάρια ανά άτομο. Η τιμή περιλαμβάνει διαμονή, μεταφορά, ξεναγό, φαγητό και ασφάλεια για την προστασία τους.

Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο ξύλινο καταφύγιο για να θαυμάσετε το Βόρειο Σέλας