Επτά απίστευτα καταφύγια στις ακτές της Βόρειας Νορβηγίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Off the Map Travel είναι μια διαφορετική ταξιδιωτική εταιρεία από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Δημιουργήθηκε από ένα ζευγάρι, μετά από ένα ταξίδι που έκαναν το 2008 για να δουν τα Βόρεια Φώτα. Ξεκινώντας την εταιρεία, ήθελαν να κάνουν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά, καθώς γι’ αυτούς το ταξίδι έχει να κάνει αποκλειστικά με τις εμπειρίες που θα έχει κάποιος, γιατί αυτές είναι που θα θυμάται.

Έτσι, δημιούργησαν μια ομάδα από ειδικούς, προσφέροντας ταξίδια σε προορισμούς που πραγματικά γνωρίζουν και μπορούν να μεταφέρουν την γνώση αυτών των εμπειριών από πρώτο χέρι στους πελάτες τους. Πιστεύουν αρκετά ότι οι διακοπές πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στα γούστα των πελατών τους, επιτρέποντας τους να εξερευνήσουν τα κρυμμένα θαύματα του κόσμου.

Την προσοχή μας προσέλκυσε μια σχετικά πρόσφατη προσφορά τους, η οποία είναι ένα ταξίδι σε ένα σύμπλεγμα από όμορφα σχεδιασμένα καταφύγια, τα οποία κρέμονται δίπλα στη Νορβηγική Θάλασσα.

Τον χειμώνα, τα καταφύγια Manshausen, που βρίσκονται στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος Steigen στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Νορβηγίας, προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στα Βόρεια Φώτα μέσω παραθύρων από το δάπεδο έως την οροφή. Τα επτά καταφύγια των δύο υπνοδωματίων, τρια εκ των οποίων εκτείνονται πάνω από το νερό, δημιουργήθηκαν από τον εξερευνητή Børge Ousland – το πρώτο άτομο που έφτασε στον Βόρειο Πόλο σε μια σόλο και μη υποστηριζόμενη αποστολή. Το νησί των 222 στρεμμάτων στο οποίο βρίσκεται η έδρα του θερέτρου, είναι η μεγαλύτερη αποικία θαλάσσιων αετών της Ευρώπης.

“Το όραμα του ήταν να δημιουργήσει έναν τόπο όπου υπάρχει αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης”, και ο σχεδιασμός του θέρετρου παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο. Το κύριο χαρακτηριστικό του θερέτρου είναι ότι τα ξύλινα καταφύγια  που έχουν «σκαρφαλώσει» στην προκυμαία, μοιάζουν με μεγάλα μεγάφωνα. Τα καταφύγια διαθέτουν τοίχους με επένδυση από ξύλο και έχουν δομοστοιχειωτή κατασκευή, με τις αντίστοιχες γυάλινες όψεις να προεξέχουν στο μπροστινό τους μέρος.

“Ερωτεύτηκα τα προστατευόμενα νησάκια, τις παραλίες, τα βουνά του Manshausen, και ιδιαίτερα τον μεσημεριανό ήλιο το καλοκαίρι και τα Βόρεια Φώτα τον χειμώνα”, εξηγεί ο Ousland. “Η πρόθεσή μου είναι ότι αυτό το νησί θα γίνει κλιματικά ουδέτερο μέσα σε πέντε χρόνια, και συνεργάζομαι με τους ντόπιους παραγωγούς για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα και τον βραβευμένο Chef Astrid Regine Nässlander”.

Δίπλα στα καταφύγια υπάρχει μια ανακαινισμένη κατοικία του 18ου αιώνα, η οποία μετατράπηκε σε ανοιχτή κουζίνα και τραπεζαρία για τους επισκέπτες, μαζί με μια βιβλιοθήκη με βιβλία από την προσωπική συλλογή του Børge. Υπάρχουν επίσης δύο τζακούζι, μια σάουνα, μια πισίνα με θαλασσινό νερό και μια ιδιωτική παραλία στην άγρια φύση.

H Off the Map Travel προσφέρει καλοκαιρινά και χειμερινά ταξιδιωτικά πακέτα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις επιθυμίες των ταξιδιωτών. Για παράδειγμα, ένα πακέτο 3 διανυκτερεύσεων το καλοκαίρι στο Manshausen Island Adventure, που διατίθεται από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, περιλαμβάνει μεταφορά με πλοίο στο νησί, διαμονή, καταδύσεις, αναρρίχηση, πεζοπορία, ιστιοπλοΐα και ψάρεμα.

Σίγουρα είναι μια μοναδική εμπειρία και θα προσφέρει εκπληκτικό περιεχόμενο στο Instagram οποιουδήποτε επιλέξει να ταξιδέψει εκεί…


offthemap.travel

Share.

Comments are closed.