Ένα πανέμορφο ξενοδοχείο στην Κρήτη που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί το Rimondi Boutique Hotel εν μέρει χρονολογείται από την ενετική κατοχή της Κρήτης (1200 – 1600 μ.Χ.) και φέρει προφανείς επιρροές από την Αναγέννηση.Το έργο αποτέλεσε έργο ζωής για τους δύο ιδιοκτήτες και αρχιτέκτονες, τον κ. Ανδρεαδάκη και την κα. Μπάκα, που είχαν το όραμα να διατηρήσουν και να προβάλουν την τοπική ιστορία των κτιρίων, να αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική τους σημασία με την δημιουργία του τουριστικού καταλύματος.

Σε αυτή την προσπάθεια η προσέγγιση των ιδιοκτητών και αρχιτεκτόνων ήταν ο απόλυτος σεβασμός στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου η οποία έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής της. Οι Βυζαντινοί, οι Ενετοί και οι Τούρκοι κατακτητές άφησαν το στίγμα τους, ώστε να θεωρείται από τις πλέον καλοδιατηρημένες αναγεννησιακές πόλεις της Ελλάδος. Τα βενετσιάνικα αρχοντικά, το ενετικό λιμάνι, το άψογα διατηρημένο φρούριο, η μεσαιωνική πόλη, τα τζάμια, τα χαριτωμένα μικρά ξενοδοχεία και οι κρήνες, που προσφέρουν νερό εδώ και αιώνες, συνθέτουν ένα κάδρο απόκοσμης γοητείας, ενός τόπου που μοιάζει ξεχασμένος στον χρόνο.

Από το όλο εγχείρημα προέκυψε το ξενοδοχείο Palazzo Rimondi. Διαθέτει 20 δωμάτια/σουίτες που συνδυάζουν τη νοσταλγική γοητεία με τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές και αποπνέουν μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και οικειότητας. Στους εξωτερικούς χώρους τα απαλά χρώματα της terracotta, ο ήχος του νερού, οι ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, το βοτσαλωτό, τα φυτά και ο θόλος του ουρανού και κυρίως η ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και στο νέο δημιουργούν μια ειδυλλιακή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Το Rimondi Estate, με την καλά κρυμμένη αυλή του με την πισίνα με τον καταρράκτη και τον ιδιαίτερο κήπο του, αποτελεί όαση ιδιωτικότητας, ηρεμίας και χαλάρωσης ακριβώς στο κέντρο της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.

Το προβλεπόμενο έργο χρειάστηκε 25 χρόνια για να ολοκληρωθεί λόγω των αυστηρά απαιτητικών προτύπων που έθεσαν οι ιδιοκτήτες. Οι δύο μονάδες που αποτελούν τα boutique ξενοδοχεία Rimondi είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και των επακόλουθων ανακατασκευών. Η μετατροπή τους έγινε από έμπειρους τεχνίτες και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν επιλέχθηκαν σύμφωνα με τη μοναδικότητα και την πρωτοτυπία τους.

Διαβάστε επίσης: Το ξενοδοχείο Istoria στην Σαντορίνη σας προσκαλεί να γράψετε την… δική σας ιστορία!

Share.

Comments are closed.