Δείτε τι συμβαίνει αν μπεις μέσα στο Κολοσσαίο για να… πιείς μπύρες!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολλοί είναι οι τουρίστες που έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να βεβηλώσουν τα αρχαία μνημεία της χώρας που επισκέπτονται, κάτι που προφανώς θεωρείται προσβολή και φυσικά συνοδεύεται από το αντίστοιχο πρόστιμο.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις τουριστών που έχουν δημιουργήσει σημαντικές φθορές σε κτίρια ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως το Κολοσσαίο, με τους ίδιους να επιδεικνύουν και να υπερηφανεύονται για την πράξη τους αυτή στα social media, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη.

© Wolfgang Kaehler / Getty Images / Ideal Image

Ένα τέτοιο παράδειγμα βανδαλισμού συνέβη πέρυσι, όταν ένας 32χρονος άνδρας από την Ιρλανδία πιάστηκε να χρησιμοποιεί ένα μεταλλικό αντικείμενο για να χαράξει τα αρχικά του σε μια κολόνα του διασημότερου ίσως αρχαιολογικού μνημέιου στην Ρώμη, αλλά και μια 14χρονη Γερμανίδα που προσπάθησε να κάνει ακριβώς το ίδιο.

Το 2014 ένας ένας Ρώσος τουρίστας συνελήφθη και του επιβλήθει πρόστιμο 20.000 ευρώ για την χάραξη ενός μεγάλου «Κ» περίπου 25 εκατοστών σε τοίχο του Κολοσσαίου, και έναν χρόνο αργότερα δύο Αμερικανίδες τουρίστριες, ηλικίας 21 και 25 ετών, χάραξαν τα αρχικά τους σε έναν από τους πέτρινους τοίχους της δυτικής πλευράς του αρχαιολογικού χώρου στη Ρώμη.

© Giorgio Cosulich / Getty Images / Ideal Image

Πρόσφατα, δύο Αμερικανοί προστέθηκαν στην λίστα των τουριστών που επέδειξαν κακή συμπεριφορά στη Ρώμη, αλλά για διαφορετικό λόγο. Εισέβαλαν στο Κολοσσαίο όταν βράδιασε για να… πιουν μπύρα! Οι δύο άντρες σκαρφάλωσαν στα κιγκλιδώματα και ανέβηκαν στο δεύτερο επίπεδο του Κολοσσαίο για να πιουν μια μπύρα κάτω από τις περίφημες καμάρες. Οι περαστικοί τους παρατήρησαν και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο άντρες αφού είχαν φύγει από το αρχαίο μνημείο, στο οποίο δεν είχαν προκαλέσει ζημιές, και τους επέβαλλαν πρόστιμο 800 ευρώ.

Σύμφωνα με τον “The Guardian”, “Τέτοιες παραβάσεις ήταν πιο συχνές πριν από την πανδημία, καθώς το Κολοσσαίο, το οποίο ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτο, το 80 μ.Χ., υποδεχόταν περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.”

Ας ελπίσουμε ότι σε περίπτωση βανδαλισμού ή καταπάτησης κάποιου ιστορικού μηνμείου, τα πρόστιμα να είναι πιο βαριά, τώρα που ο τουρισμός αρχίζει να επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς.


Διαβάστε επίσης: 10 ταξιδιωτικοί προορισμοί που άδικα έχουν λάβει τόσες πολλές διακρίσεις

Share.

Comments are closed.