Δείτε πώς μια φυλακή του 18ου αιώνα μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετά κτίρια που κάποτε λειτουργούσαν ως φυλακές να μετατρέπονται σε πολυτελή ξενοδοχεία, και ένα από αυτά είναι το Bodmin Jail Hotel, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας.

Αν και κουβαλά τη δική του “μαύρη” ιστορία – κατά την διάρκεια λειτουργίας του τελέσθηκαν 55 απαγχονισμοί – , το τετραώροφο κτίριο των 70 δωματίων πλέον λειτουργεί για να υπηρετεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Χτίστηκε το 1779 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γεωργίου Γ’ και διέθετε πρωτοποριακό σχεδιασμό, ζεστό νερό, και καλά αεριζόμενους χώρους διαβίωσης για τους κρατούμενους, οι οποίοι κυμαίνονταν από μικροεγκληματίες έως ναυτικούς που καταδικάστηκαν για εγκλήματα.

Courtesy of Bodmin Jail

Χρειάστηκαν 6 χρόνια και περίπου 71 εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή αυτού του ιστορικού κτιρίου, καθώς είχε καταστραφεί μετά το κλείσιμο της φυλακής τη δεκαετία του 1920. Το δύσκολο έργο ανέλαβε η εταιρεία Twelve Architects με έδρα το Λονδίνο, και λέμε δύσκολο καθώς οι προσπάθειες κατεδάφισης των τοίχων με δυναμίτη απέτυχαν επειδή είχαν πολύ μεγάλο πάχος, ενώ η οροφή και άλλα τμήματα στο εσωτερικό είχαν καταρρεύσει. Έτσι ο αρχιτέκτονας Matt Cartwright χρειάστηκε να φανταστεί εκ νέου τα ερείπια ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο..

Courtesy of Bodmin Jail

“Οι τοίχοι στο εσωτερικό είχαν πάχος 60cm και αν προσπαθούσες να ανοίξεις μια τρύπα σε έναν αμέσως κατέρρεε, ενώ υπήρχαν και νυχτερίδες, τις οποίες δεν μπορούσες να διώξεις χωρίς άδεια για ορισμένους μήνες του έτους” ανέφερε ο Cartwright, ο οποίος διατήρησε σκόπιμα την τραχειά υφή των τοίχων και άλλες ιστορικές λεπτομέρειες.

Courtesy of Bodmin Jail

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν άνετα έπιπλα, καλαίσθητη διακόσμηση, king-size κρεβάτι, πολυτελή κλινοσκεπάσματα και πολλες άλλες ανέσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό στο ξεχωριστό και ατμοσφαιρικό Champagne Bar, και να δοκιμάσουν γκουρμέ γεύματα στο The Chapel Restaurant.

Οι τιμές/διανυκτέρευση σε μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου ξεκινούν από 285 ευρώ (ανάλογα την περίοδο) συμπεριλαμβανομένου του πρωινού. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η πρώτη πλωτή πολυτελής σουίτα ξενοδοχείου στον κόσμο!

Share.

Comments are closed.