Ανοίγει ξανά η διάσημη «Παραλία» του Ντι Κάπριο στην Ταϊλάνδη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο εμβληματικός κόλπος Maya στην Ταϊλάνδη, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα διάσημος από την ταινία “Η Παραλία” (2000) με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, πρόκειται να επαναλειτουργήσει μετά από τρία χρόνια που ήταν κλειστός για τους τουρίστες.

Ο γραφικός κόλπος, ο οποίος προστατεύεται τεράστιους βράχους ύψους εκατό μέτρων, κατάφυτους με γραφική τροπική βλάστηση, πρόκειται να ανοίξει ξανά τις “πόρτες” του για τους τουρίστες την 1η Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της χώρας.

Βρίσκεται στα νησιά Phi Phi – ένα αρχιπέλαγος έξι νησιών μεταξύ του μεγάλου νησιού του Πουκέτ και των στενών της ακτής της Malacca της Ταϊλάνδης – και είναι διάσημος για την απίστευτα λεπτή λευκή άμμο, τον κοραλλιογενή ύφαλο, τα πολύχρωμα ψάρια και το καθαρό νερό του. Η δημοτικότητα του εκτοξεύτηκε μετά την ταινία και οδήγησε στην επιδείνωση της φυσικής περιοχής, ειδικά των κοραλλιών, δεδομένου ότι δεχόταν περίπου 5.000 επισκέπτες την ημέρα κατά μέσο όρο το 2018.

Το CNN Travel αναφέρει ότι: “Η επαναλειτουργία του “Maya Bay”, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 22, συνοδεύεται από αρκετούς κανόνες. Για παράδειγμα, τα σκάφη δεν θα μπορούν να μπουν στον κόλπο. Αντίθετα, οι οδηγοί θα πρέπει να αποβιβάσουν τους επιβάτες σε μια προβλήτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του νησιού μακριά από τον διάσημο όρμο. Επίσης, μόνο οκτώ ταχύπλοα θα επιτρέπεται να ελλιμενίζονται εκεί κάθε φορά και οι επισκέψεις θα περιοριστούν σε μία ώρα, με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό 300 τουριστών ανά γύρο, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. καθημερινά.”

Από τώρα μέχρι την 1η Ιανουαρίου, επιτρέπεται η είσοδος σκαφών στα εξωτερικά όρια του κόλπου, αλλά οι ακτές του είναι απαγορευμένη ζώνη (μπορείτε να κοιτάξετε την παραλία από το σκάφος σας και να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα μόνο στο μπροστινό μέρος του κόλπου και σε καθορισμένες ζώνες).


Διαβάστε επίσης: 10 μέρη που κινδυνεύουν να χαθούν ή να αλλάξουν όψη τις επόμενες δεκαετίες!

Share.

Comments are closed.