Το “The Staircase” του Netflix μπορεί να γίνει η νέα μας εμμονή για εγκλήματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 9 Δεκεμβρίου 2001, στο Durham της Βόρειας Καρολίνας, η Kathleen Peterson και ο σύζυγός της Michael ήπιαν δύο μπουκάλια κρασί, πριν βγουν έξω και καθίσουν στην πισίνα τους για να καπνίσουν. Μεσήλικες και οι δύο, είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο και συνήθιζαν να μιλούν για δύο με τρεις ώρες κάθε βράδυ.

Το σκοτάδι ήρθε, και η Kathleen σηκώθηκε απο το κρεβάτι. Μια ώρα αργότερα, ο Michael την ακολούθησε βρίσκοντας την στην σκάλα του σπιτιου καλυμμένη με αίμα. Είχε πέσει από τις σκάλες, και πέθανε στην αγκαλιά του λίγο μετά αφού ο Michael είχε καλέσει το 911.

Αυτή είναι η εκδοχή των γεγονότων σύμφωνα με τον Michael.Οι τραυματισμοί όμως στο κεφάλι της Kathleen και οι άφθονες ποσότητες αίματος οδήγησαν την αστυνομία στην υποψία δολοφονίας. Ο 58χρονος μυθιστοριογράφος συνελήφθη και στη συνέχεια κατηγορήθηκε για την δολοφονία της συζύγου του. Ακολούθησε μία εξαντλητική 16χρονη δικαστική μάχη, με μια προσωρινή καταδίκη το 2003. Ένα χρόνο αργότερα, ακολούθησε μια αναγνωρισμένη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Staircase”, όπου μεταδόθηκε στην γαλλική και αμερικάνικη τηλεόραση, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Jean-Xavier Lestrade. Η σειρά ενημερώθηκε πριν από πέντε χρόνια με δύο νέα επεισόδια, όταν ο Peterson είχε μία νέα δίκη το 2017.

Στο σημερινό ντοκιμαντέρ του Netflix το οποίο χωρίζεται σε 13 επειδόδια ,ο Lestrade διερευνά την απόλυτη ερώτηση:“Τελικά το έκανε ο Peterson;”

Η κληση στο 911 θα βάψει τα χέρια του Peterson με αίμα.Ο πανικός του ήταν ελεγχόμενος, όταν κάλεσε την άμεση βοήθεια, και η σύγχυση του εξαναγκασμένη. Είπε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ότι η Kathleen δεν έχει τις αισθήσεις της αλλα αναπνέει, ωστόσο 15 λεπτά αργότερα τους ενημέρωσε ότι ήταν νεκρή. Κι όμως από τη στιγμή που έφθασαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το αίμα της Kathleen ήταν τελείως ξηρό.

Στην συνέχεια συναντάμε τα παιδιά της Kathleen και του Michael, απο τους προηγούμενους γάμους τους, και η άποψη μας για τον Michael θα ξαναλλάξει. Τα παιδιά τους χαμογελούν στην ανάμνηση του ευτυχισμένου γάμου της Kathleen και του Michael. O Michael δεν ήταν ποτέ βίαιος και θυμωμένος. Ο θεατής βρίσκεται ξανα και ξανά μπερδεμένος καθώς παρακολουθεί την πορεία των γεγονότων.

Αυτός είναι ο πλούσιος χαρακτήρας του έργου του Lestrade: με απεριόριστες ανατροπές σε όλα τα επεισόδια θα σας καθηλώσει.

Και τα 13 επεισόδια του “The Staircase” είναι στο Netflix

Share.

Comments are closed.