Το Netflix μας ταξιδεύει στον διεστραμμένο κόσμο του serial killer Τεντ Μπάντι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ταξιδέψτε στον διεστραμμένο κόσμο ενός από τους πιο διαβόητους serial killer της Αμερικής, μέσα από τα δικά του λόγια.

Την 30η επέτειο της εκτέλεσης του Τεντ Μπάντι, το Netflix κυκλοφόρησε μια σειρά ντοκιμαντέρ με συνεντεύξεις, πλάνα αρχείου και ηχητικά αποσπάσματα που συνθέτουν το πορτρέτο ενός απο τους πιο διάσημους κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής. Στο “Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: Τεντ Μπάντι” χρησιμοποιούνται πάνω από 100 ώρες συνεντεύξεων με τον ίδιο τον Μπάντι, μαζί με αρχειακό υλικό, για να καταγράψουν αυτό που ορισμένοι ονόμασαν «τον ορισμό του ίδιου του κακού».

Πριν δείτε την σειρά, διαβάστε λίγα λόγια για τον διαβόητο serial killer, o οποίος έφυγε από την ζωή σαν σήμερα, στις 24 Ιανουαρίου του 1989.

Δεν χρειάζεται να είσαι Αμερικανός ή να ζούσες την δεκαετία του ’70 για να γνωρίζεις το όνομα Τεντ Μπάντι. Ο Μπάντι είναι σίγουρα ένας από τους πιο διεστραμμένους serial killers (για να μην αναφέρουμε απαγωγείς, βιαστές, νεκρόφιλους) όλων των εποχών.

Γεννημένος στις 24 Νοεμβρίου 1949 στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ, ο Τεντ Μπάντι ήταν ένας γοητευτικός και όμορφος άντρας εξωτερικά, αλλά ένας διεστραμμένος δολοφόνος εσωτερικά. Σπούδαζε νομική, είχε πολιτικές βλέψεις και ήταν φοβερά δημοφιλής στους κύκλους του. Το IQ του Μπάντι ήταν 136, το οποίο χρησιμοποίησε για να απομονώνει τα θύματα του. Συχνά προσποιούνταν ότι είχε σπασμένο χέρι ή πόδι και τους ζητούσε να τον βοηθήσουν να μεταφέρει κάτι απ’ το αυτοκίνητό του. Οι κοπέλες έβλεπαν έναν όμορφο, καλοντυμένο, ευγενικό νεαρό και δέχονταν πρόθυμα να τον ακολουθήσουν.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Δραστηριοποιήθηκε στις Πολιτείες Γιούτα, Όρεγκον και Ουάσινγκτον, παραμορφώνοντας τα θύματα του και τοποθετώντας τα κεφάλια τους στον τοίχο ως εκθέματα. Μετέφερε τα πτώματα σε δύσβατα σημεία του δάσους και τα έθαβε. Μετά επέστρεφε ξανά και ξανά, για να κάνει σεξ με αυτά, μέχρι που αποσυντίθονταν.

Κανένας δικηγόρος δεν ήθελε ν’ αναλάβει την υπεράσπισή του στο δικαστήριο και έτσι ανέλαβε ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πριν εκτελεστεί σε ηλεκτρική καρέκλα το 1989, ο Μπάντι παραδέχτηκε την απαγωγή και την δολοφονία τουλάχιστων 36 γυναικών, παρόλο που ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν σίγουρα πολύ μεγαλύτερος.


Διαβάστε επίσης: 13 serial killers που σκόρπισαν τον τρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες

Share.

Comments are closed.