Το HBO ξαναφέρνει στο φως την πολύκροτη υπόθεση του Adnan Syed

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Adnan Syed, αντικείμενο της πρώτης σεζόν του παγκόσμιου podcast hit, “Serial”, συνεχίζει την ιστορία του σε αυτό το ντοκιμαντέρ του HBO αυτή την άνοιξη.

Σε σκηνοθεσία απο την υποψήφια για Όσκαρ, Amy Berg, το The Case Against Adnan Syed θα διερευνήσει την εξαφάνιση και την δολοφονία της 18χρονης μαθήτριας του λυκείου Baltimore County, Hae Min Lee, και την επακόλουθη καταδίκη του πρώην φίλου της Adnan Syed. Mια υπόθεση που τράβηξε μεγάλη προσοχή παγκοσμίως λόγω του εξαιρετικά δημοφιλούς podcast “Serial”.

Στην παραγωγή από το 2015, το The Case Against Adnan Syed επανεξετάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στην εξαφάνιση της Hae Min Lee, από την σχέση της στο σχολείο, την απαγορευμένη αγάπη και τις πολιτιστικές συγκρούσεις μέχρι την εξαφάνιση της, την αρχική αστυνομική έρευνα και τη σημερινή, ενώ ο Syed περιμένει μια νέα δίκη. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει νέες αποκαλύψεις που δημιουργούν αμφιβολίες για την υπόθεση.

Η βιασύνη για δικαιοσύνη και η καταδίκη του Syed το 2000 έθεσαν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις σχετικά με το τι συνέβη με την Hae Min Lee, υπογραμμίζοντας την αστάθεια της μνήμης και τις αντιφάσεις των αυτόπτων μαρτύρων.

Share.

Comments are closed.