Οι πιο μισητοί άντρες που είχε την ατυχία να γνωρίσει η ανθρωπότητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ιστορία είναι γεμάτη από ανθρώπους που ήταν καταπιεστές, εγκληματίες πολέμου, σαδιστές, και ψυχοπαθείς, οι οποίοι υποδούλωσαν ολόκληρες φυλές, διέπραξαν φρικαλεότητες και ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει μερικούς από τους χειρότερους, σατανικούς και μισητούς ανθρώπους που είχε την ατυχία να γνωρίσει η ανθρωπότητα, των οποίων οι βάναυσες πράξεις κάνουν ακόμα και σήμερα τα μάτια και τα αυτιά μας να “αιμορραγούν”.

Χίτλερ

© Corbis Historical / Getty Images / Ideal Image

Όσον αφορά την διάπραξη αποτρόπαιων εγκλημάτων, λίγοι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον ηγέτη των Ναζί, Αδόλφο Χίτλερ. Έβαψε τα χέρια του με το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ιωσήφ Στάλιν

© Corbis Historical / Getty Images / Ideal Image

Ο Ιωσήφ Στάλιν κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πολωτικούς και αμφιλεγόμενους ηγέτες στην ιστορία. Τα 30 χρόνια του Στάλιν ως απόλυτος άρχων της Σοβιετικής Ένωσης χαρακτηρίζονται από πολλές αγριότητες, όπως εκκαθαρίσεις, απελάσεις, αναγκαστικούς εκτοπισμούς, φυλάκιση σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κατασκευασμένους λιμούς, βασανιστήρια και όπως αναφέρουν οι επικριτές του, μαζικές δολοφονίες και σφαγές.

Ιβάν ο Τρομερός

© De Agostini / Getty Images / Ideal Image

Ο Ιβάν Δ’ της Ρωσίας έμεινε στην ιστορία ως Ιβάν ο Τρομερός. Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1530 και έγινε ο πρώτος Τσάρος της Ρωσίας. Ήταν ένας από τους αγριότερους και πιο βάναυσους βασιλιάδες της Ρωσίας. Η συμπεριφορά του ήταν απρόβλεπτη. Καταλαμβανόταν από δολοφονική μανία και μετά από λίγο ζητούσε συγχώρεση απ’ τον Θεό, κλαίγοντας με λυγμούς.

Ήταν ένας παράφρονας ηγεμόνας, που όμως είχε δείξει σημάδια τρομαχτικής στρατηγικής ευφυΐας και κατάφερε να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της Ρωσίας και να κατατροπώσει τους ευγενείς.

Σίρο Ίσι

© PA Images / Getty Images / Ideal Image

Ο Σίρο Ίσι ήταν ο διοικητής της μονάδος επτά τριάντα ένα, κατά τον Σινο-ιαπωνικό πολέμου . Ήταν Ιάπωνας στην εθνικότητα, και στην ειδικότητα ιατρός. Ο Ίσι και οι υπόλοιποι ιατροί αυτής της μονάδας διέπραξαν φοβερά εγκλήματα σε βάρος των κρατουμένων, αφαιρώντας τους τα άκρα και κάνοντάς τους ζωοτομία και αλλά φριχτά βασανιστήρια, με την δικαιολογία πως ήθελαν να μελετήσουν τα σώματα τους. Σε πολλούς μαλιστα δοκιμάστηκαν και όπλα.

Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος

© Hulton Archive / Getty Images / Ideal Image

Ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος ήταν Γάλλος πολιτικός και δεσπόζουσα μορφή της Γαλλικής Επανάστασης του 1789. Στην περίοδο της κυριαρχίας του Ροβεσπιέρου επικρατούσε απόλυτη Τρομοκρατία, στηριζόμενη στα Επαναστατικά Δικαστήρια και στη διαβόητη Επιτροπή Κοινής Σωτηρίας. Παρ’ ότι, λόγω της προσωπικής του εντιμότητας, του ανεπίληπτου ιδιωτικού του βίου και του αδέκαστου χαρακτήρα του, είχε επονομασθεί από τους ομοϊδεάτες του “αδιάφθορος”, δε δίστασε, για την εδραίωση του καθεστώτος του, να στέλνει καθημερινά, δια του Επαναστατικού Δικαστηρίου, στη λαιμητόμο κατά δεκάδες και εκατοντάδες Γάλλους πολίτες, αντιφρονούντες, βασιλόφρονες, μετριοπαθείς, αναρχικούς, κλέφτες, ύποπτους, άνδρες, γυναίκες, ακόμη και παιδιά, καταδικασθέντες με συνοπτικές διαδικασίες.

Πολ Ποτ

©Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Ο Πολ Ποτ ήταν ο ηγέτης του κομμουνιστικού κινήματος, γνωστού ως κίνημα των «Ερυθρών Χμερ» και πρωθυπουργός της Καμπότζης την περίοδο 1976-1979. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του έθεσε σε εφαρμογή μεθόδους κολεκτιβοποίησης στον αγροτικό τομέα, αναγκάζοντας πολίτες των αστικών περιοχών να μετεγκατασταθούν στην ύπαιθρο. Παράγοντες όπως το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, αλλά και οι μαζικοί βασανισμοί και εκτελέσεις υπόπτων συντέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί γενοκτονία στη χώρα, με νεκρούς περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας (2 εκ. άνθρωποι).

Χάινριχ Χίμλερ

© Corbis Historical / Getty Images / Ideal Image

Ο Χάινριχ Χίμλερ ήταν από τους γνωστότερους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές πολιτικούς και από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής. Ο Χίμλερ θεωρείται ο ιθύνων νους και ηθικός αυτουργός του Ολοκαυτώματος. Από την θέση του σαν «Ανώτατος Αρχηγός» των Ες – Ες, πραγματοποίησε την εξόντωση των Εβραίων και των άλλων ανεπιθύμητων στο Ράιχ κοινωνικών ομάδων.

Σαντάμ Χουσεΐν

© Gamma-Rapho / Getty Images / Ideal Image

Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του 20ού αιώνα. Η ιστορία δεν μπορεί καν να αρχίσει να καταγράφει το πλήρες φάσμα των θηριωδών του και την επίδραση που είχαν στους θιγόμενους και στις οικογένειες των πληγέντων.

Στις 5 Νοεμβρίου 2005 οδηγήθηκε σε δίκη, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ένα χρόνο μετά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ηγέτη του Ιράκ και τον καταδίκασε εις θάνατον δι’ απαγχονισμού. Η ποινή εκτελέστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2006.


Διαβάστε επίσης: Οι άγνωστες πτυχές του μεγαλύτερου εγκληματία της ανθρωπότητας

Share.

Comments are closed.