Ο ζιγκολό που δολοφόνησε τον Τζιάνι Βερσάτσε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Andrew Cunanan ήθελε να είναι πάντα το κέντρο της προσοχής. Ντυνόταν προκλητικά, μιλούσε δυνατά, γελούσε συχνά και είχε αμέτρητους φίλους. Ήταν ομοφυλόφιλος και φρόντιζε να επιδεικνύει τη σεξουαλικότητά του με κάθε τρόπο. Οι φίλοι του τον περιέγραφαν ως ένα εξαιρετικά κοινωνικό άτομο, αγαπητό από όλους. Στόχος του, έλεγε συχνά, ήταν να γίνει διάσημος. Με οποιονδήποτε  τρόπο…

Είχε όμως μια αδυναμία κι αυτή ήταν τα χρήματα. Μεγάλωσε σε μία φτωχή οικογένεια και σε όλη του τη ζωή, παρίστανε ότι ήταν γόνος της «υψηλής» τάξης. Ήθελε να ζει με πολυτέλεια και για να το πετύχει αυτό δούλευε ως ζιγκολό. Οι πελάτες του ήταν πλούσιοι άντρες, που έκρυβαν τη σεξουαλικότητά τους και πλήρωναν τεράστια ποσά για τη συντροφιά και τη διακριτικότητα του Cunanan. Ο ίδιος ήταν αρκετά άπληστος και για να βγάλει περισσότερα χρήματα, συνήθιζε να πουλάει ναρκωτικά και να συμμετέχει σε μικροκλοπές.

© Jamie Lytle / Getty Images / Ideal Image

Ο Cunanan διατηρούσε σχέση με τον αρχιτέκτονα David Madson, τον οποίο μάλιστα αποκαλούσε, “έρωτα της ζωής του”. Ο χωρισμός τους όμως ήταν αναπόφευκτος, καθώς ο Cunanan κρατούσε κρυφές τις παράνομες ενέργειες του. Τελικά ο Madson τον εγκατέλειψε και επέστρεψε στη Μινεσότα, απ’ όπου καταγόταν. Λίγους μήνες μετά, μετακόμισε στη Μινεσότα και ο πιο στενός φίλος του Cunanan, Jeffrey Trail, για να βρει δουλειά. Ο Cunanan έμεινε μόνος και απένταρος, καθώς οι “προστάτες” του άρχισαν να διακόπτουν τη συνεργασία τους….

Τότε αποφάσισε να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο, αφού όμως έκανε μια στάση στη Μινεσότα για δουλειές. Το βράδυ πριν από την αποχώρηση του, οι φίλοι του οργάνωσαν ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο, στο οποίο ο Cunanan δήλωσε ότι κανείς απ’ όσους παρευρίσκονταν στο δείπνο δεν τον γνώριζε πραγματικά. Ο πραγματικός Cunanan κρυβόταν πίσω από τα χαμόγελα και την επιδεικτική συμπεριφορά και σύντομα θα ερχόταν στην επιφάνεια….

Ο Cunanan έφτασε στη Μινεσότα τον Απρίλιο του 1997 και φιλοξενήθηκε από τον πρώην σύντροφο του, David Madson. Στις 25 Απριλίου, τους επισκέφτηκε και ο στενός τους φίλος, Jeffrey Trail. Ο Cunanan έμαθε ότι οι δυο τους διατηρούσαν κρυφό δεσμό και ακολούθησε ένας πολύ έντονος καβγάς. Το επόμενο πρωί βρέθηκε το πτώμα του Trail μέσα στο διαμέρισμα, τυλιγμένο με ένα χαλί. Οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία, ο Cunanan και ο Madson, είχαν εξαφανιστεί, αλλά μόλις τρεις μέρες αργότερα, ο Madson βρέθηκε νεκρός μερικά χιλιόμετρα έξω απ’ τη Μινεσότα. Είχε δεχτεί δύο πυροβολισμούς, έναν στο στήθος και έναν στο κεφάλι.

Στις 4 Μαΐου, δολοφονήθηκε ο μεσίτης Lee Miglin, στο σπίτι του στο Σικάγο. Δεν είχε καμία σχέση με τον Cunanan και πιστεύεται ότι έγινε στόχος εξαιτίας του πολυτελούς σπιτιού του. Είχαν κλαπεί αρκετές χιλιάδες δολάρια, ενώ έξω απ’ το σπίτι ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του νεκρού Madson, που οδηγούσε μέχρι τότε ο Cunanan. Στη θέση του, ο δολοφόνος πήρε την πανάκριβη Lexus του Miglin και συνέχισε το θανατηφόρο ταξίδι του. Επόμενη στάση του Cunanan ήταν ένα νεκροταφείο στο Νιου Τζέρσι, όπου σκότωσε τον επιστάτη, παράτησε τη Lexus και πήρε το φορτηγάκι του νέου θύματος.

Για τους επόμενους δύο μήνες, ο καταζητούμενος Cunanan έμενε στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Είχαν τελειώσει τα χρήματά του και στις 9 Ιουλίου, αναγκάστηκε να πάει σε ένα ενεχυροδανειστήριο, όπου αντάλλαξε ένα χρυσό νόμισμα που είχε κλέψει απ’ τον Miglin. Ο Cunanan έκανε το λάθος να υπογράψει με το πραγματικό του όνομα και να αφήσει δαχτυλικό αποτύπωμα στο έγγραφο του ενεχυροδανειστηρίου, το οποίο σύμφωνα με το νόμο, κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα. Όμως, λόγω του υπερβολικού όγκου εργασίας, η αστυνομία δεν επεξεργάστηκε ποτέ το έγγραφο που έφερε το όνομα και το δαχτυλικό αποτύπωμα του δολοφόνου.

© FBI / Getty Images / Ideal Image

Στις 11 Ιουλίου, τον αναγνώρισε ο ταμίας ενός καταστήματος και κάλεσε την αστυνομία. Ο Cunanan όμως πρόλαβε να φύγει, πριν φτάσουν οι αρχές στο σημείο. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 15 Ιουλίου, ο Cunanan σκότωσε για πέμπτη και τελευταία φορά και το άτυχο θύμα ήταν ο σχεδιαστής μόδας, Gianni Versace…

Ο λόγος που επιλέχθηκε ως θύμα παραμένει άγνωστος, αν και οι εγκληματολόγοι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση υποστηρίζουν ότι ο Cunanan σκότωνε πλούσιους και επιτυχημένους ανθρώπους, γιατί τους ζήλευε. Μετά τη δολοφονία ο Cunanan τράπηκε σε φυγή και απέφυγε για μία ακόμη φορά τη σύλληψη. Οχτώ μέρες αργότερα, στις 23 Ιουλίου, ο φύλακας ενός παραθαλάσσιου σπιτιού στο Μαϊάμι άκουσε έναν πυροβολισμό απ’ το εσωτερικό της οικείας. Οι ιδιοκτήτες έλειπαν και ο φύλακας κάλεσε την αστυνομία. Μετά από τέσσερις ώρες παρακολούθησης, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι. Ο Andrew Cunanan βρισκόταν νεκρός στο κρεβάτι. Είχε αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο που πυροβόλησε τον «έρωτα τη ζωής του», David Madson και τον Gianni Versace. Η δολοφονία του σχεδιαστή συγκλόνισε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως και έδωσε στον Cunanan τη δημοσιότητα που πάντα επιθυμούσε…


Διαβάστε επίσης: Ο serial killer που στραγγαλιζε γυναίκες με τα ίδια τους τα εσώρουχα!

Share.

Comments are closed.