Ο κανίβαλος που έβγαλε λεφτά εκμεταλλευόμενος την περιέργεια του κόσμου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από νεαρή ηλικία, ο Ιάπωνας δολοφόνος Issei Sagawa, είχε εμμονή με τον κανιβαλισμό και κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα όταν μετακόμισε από την Ιαπωνία στο Παρίσι, όπου δολοφόνησε μια φίλη του, την βίασε, διαμέλισε το σώμα της και στη συνέχεια το καταβρόχθισε.

Παρά το γεγονός ότι ομολόγησε τις πράξεις του, δεν του ασκήθηκε δίωξη και μάλιστα κατάφερε να κάνει κάριερα εκμεταλλευόμενος την περιέργεια του κοινού για την βαναυσότητα του εγκλήματος του.

Είχε εμμονή με τον κανιβαλισμό από παιδί

Γεννήθηκε πρόωρα στις 26 Απριλίου 1949, και αυτός ήταν ο λόγος που ήταν ένα ασθενικό και αδύνατο παιδί. Η οικογένεια του ήταν πλούσια και είχε έναν μικρότερο αδελφό με τον οποίο ήταν πολύ κοντά. Όταν ήταν μικρός, ο πατέρας και ο θείος του έπαιζαν ένα παιχνίδι με τα δύο αγόρια, όπου υποκρίνονταν ότι ήταν γίγαντες που ήθελαν να τα φάνε, γεγονός που συνέβαλε στην εμμονή του Sagawa με τον κανιβαλισμό.

Ο ίδιος κατηγόρησε την δυτική κουλτούρα για τα πρότυπα των γυναικών όπως η Grace Kelly, καθώς του προκάλεσαν κανιβαλιστικές φαντασιώσεις, τις οποίες εξίσωσε με τις σεξουαλικές φαντασιώσεις που έχει ένας άντρας. Ενώ οι περισσότεροι άντρες σκεφτόντουσαν αυτές τις γυναίκες ερωτικά, ο ίδιος σκεφτόταν  να τις τρώει.

Όταν η φαντασίωση έγινε πραγματικότητα

Το 1981, και μετά από 32 χρόνια καταπιεσμένων επιθυμιών, έκανε αυτό που ονειρευόταν. Είχε μετακομίσει στο Παρίσι για να σπουδάσει λογοτεχνία στη Σορβόνη, και τελικά κατάφερε να ενδώσει στην εμμονή του.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι “Σχεδόν κάθε βράδυ έφερνα μια πόρνη στο σπίτι και στη συνέχεια προσπαθούσα να την πυροβολήσω από πίσω…” και συνέχισε, “Δεν είχα τόσο μεγάλη εμμονή να τις φάω, αλλά να τις δολοφονήσω πάση θυσία.”

Τελικά κατάφερε να βρει το τέλειο θύμα.

Η Renee Hartevelt ήταν από την Ολλανδία και σπούδαζε μαζί με τον Sagawa στη Σορβόνη. Με την πάροδο του χρόνου ο Sagawa έγινε φίλος μαζί της και όταν είδε ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη της, την προσκάλεσε για δείπνο στο σπίτι του.

Ο Sagawa έκανε συνεχώς σκέψεις ότι έτρωγε την νέα του φίλη, οπότε αγόρασε ένα πυροβόλο όπλο με σκοπό να δολοφονήσει την Hartevelt και να κανιβαλίσει το σώμα της. Στις 11 Ιουνίου 1981, η Hartevelt τον επισκέφθηκε στο διαμέρισμα του, και ο Sagawa την πυροβόλησε στον λαιμό.

Ο ίδιος δήλωσε ότι “Στην αρχή σκέφτηκα να καλέσω ασθενοφόρο, αλλά μετά σκέφτηκα “μην είσαι ηλίθιος. Ονειρεύεσαι αυτό το πράγμα εδώ και 32 χρόνια κια τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα.””

Αφού την δολοφόνησε, την βίασε και στην συνέχεια άρχισε να κόβει κομμάτια από το σώμα της. Ξεκίνησε με τους γλουτούς της και μόλις κατάφερε να κόψει ένα κομμάτι τους, το έβαλε κατευθείαν στο στόμα του. Αργότερα ανέφερε ότι θα προτιμούσε να την φάει όσο ήταν ακόμα ζωντανή, καθώς σκοπός του δεν ήταν να την σκοτώσει αλλά να φάει την ζωντανή σάρκα της.

Είχε αναφέρει ότι οι λόγοι πίσω από τις κανιβαλιστικές του τάσεις δεν μπορούν να εξηγηθούν. “Είναι απλώς ένα φετίχ”, είπε. “Για παράδειγμα, ένας κανονικός άνθρωπος όταν του αρέσει μια γυναίκα αισθάνεται την επιθυμία να την δει όσο το δυνατόν πιο συχνά, να είναι κοντά της, να την μυρίσει και να τη φιλήσει, έτσι; Για μένα, το να την φάω είναι απλώς μια επέκταση αυτού. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν την ανάγκη να καταναλώσουν άλλους ανθρώπους.”

Δύο μέρες μετά την δολοφονία της Hartevelt, και αφού είχε καταναλώσει όσο μεγαλύτερο μέρος της σάρκας της μπορούσε, έβαλε σε δύο βαλίτσες τα πόδια, τον κορμό και το κεφάλι της, και πήρε ένα ταξί με προορισμό το πάρκο Bois de Boulogne, στο οποίο υπήρχε μια απομονωμένη λίμνη. Είχε σκοπό να παρατήσει τις βαλίτσες, ωστόσο πολλοί άνθρωποι παρατήρησαν τις βαλίτσες που στάζουν αίμα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ομολογία

Όταν ρωτήθηκε από τις Γαλλικές αρχές τους λόγους για τους οποίους το έκανε, η απάντηση του ήταν: “Τη σκότωσα για να φάω τη σάρκα της.”

Περίμενε για την δίκη του δύο χρόνια σε μια γαλλική φυλακή. Όταν τελικά ήρθε η ώρα να δικαστεί, ο Γάλλος δικαστής Jean-Louis Bruguiere θεώρησε ότι ήταν παράφρων και ότι δεν ήταν ικανός να παραστεί σε δίκη. Έτσι απέσυρε τις κατηγορίες και ζήτησε να μπει επ’αόριστον σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στη συνέχεια, τον απέλασαν στην Ιαπωνία, με σκοπό να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε ψυχιατρικό νοσοκομείο εκεί, κάτι που βεβαίως δεν έγινε καθώς οι κατηγορίες εναντίον του είχαν αποσυρθεί και ο φάκελος του είχε σφραγιστεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έγγραφα για να σταλούν στις Ιαπωνικές αρχές. Έτσι, οι Ιάπωνες δεν είχαν κανένα κατηγορητήριο εναντίον του και τον άφησαν ελεύθερο.

Σήμερα, ο Issei Sagawa περπατά στους δρόμους του Τόκιο και είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Αφιέρωσε τον χρόνο του στην συγγραφή, ενώ πριν δύο χρόνια δημοσίευσε το 20ο έργο του με τίτλο “Εξαιρετικά οικεία φαντασίωση όμορφων κοριτσιών”. Το βιβλίο είναι γεμάτο με εικόνες που έχει τραβήξει ο ίδιος καθώς και διάσημοι καλλιτέχνες.

“Ελπίζω οι άνθρωποι που θα το διαβάσουν θα σταματήσουν τουλάχιστον να με φαντάζονται σαν ένα τέρας”, είπε.


Διαβάστε επίσης: Οι Ρώσοι κανίβαλοι που πιάστηκαν από φωτογραφίες στο κινητό τους!

Share.

Comments are closed.