Ο άγνωστος ανιψιός του Χίτλερ που κράτησε μυστική την ταυτότητα του μέχρι να πεθάνει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κράτησε την ταυτότητα του μυστική μέχρι την στιγμή του θανάτου του. Κανένας από τους γείτονες του στο Λογκ Άιλαντ δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι ο Ουίλιαμ Στιούαρτ Χιούστον είχε γεννηθεί με το όνομα Ουίλιαμ Χίτλερ, ούτε ήξερε ότι ήταν ανιψιός του αδυσώπητου Φύρερ της Ναζιστικής Γερμανίας.

Η πραγματική ταυτότητα του Ουίλιαμ είδε το φως της δημοσιότητας πολύ μετά τον θάνατο του το 1987. Είναι πολλά τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα – ερωτήματα που ούτε οι γιοι του, οι οποίοι διαμένουν ακόμα στην Αμερική, μπόρεσαν να απαντήσουν.

Η ιστορία του Ουίλιαμ αρχίζει στο Λίβερπλουλ, όταν ο αδερφός του Αδόλφου Χίτλερ, Αλόις, μετανάστευσε στην πόλη το 1911 και νυμφεύτηκε την Ιρλανδή, Μπριτζίτ Ντάουλινγκ, η οποία λίγο μετά έμεινε έγκυος. Όταν γεννήθηκε ο γιος της, τον φώναζαν Πάντυ Χίτλερ.

Το 1914 ο Αλόις εγκατέλειψε την σύζυγο του και μετανάστευσε στην Γερμανία. Μια δεκαετία αργότερα ήρθε σε επαφή με την Μπριτζίτ και την παρακάλεσε να στείλει τον γιο τους στην Γερμανία και αυτή συμφώνησε. Ο Ουίλιαμ έκανε μια σύντομη επίσκεψη στον πατέρα του και 4 χρόνια μετά επέστρεψε προσβλέποντας στην βοήθεια του θείου του.

Αρχικά ο Χίτλερ τον έβαλε να εργαστεί σε τράπεζα και στην συνέχεια σε μια γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, μια δουλειά που ο Ουίλιαμ απεχθανόταν. Εκλιπαρούσε τον θείο του για μία άλλη δουλειά, αλλά ο Χίτλερ αρνούνταν να τον βοηθήσει παρεταίρω.

Ο Ουίλιαμ συνέχισε να βλέπει τον θείο του περιστασιακά, αλλά ο Αδόλφος δεν ήταν πλέον ο “καλός θείος” από το παρελθόν. “Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τελευταία φορά που με κάλεσε να τον συναντήσω”, έγραψε ο Ουίλιαμ. “Είχε τα νεύρα του όταν έφτασα και πηγαινοερχόταν στο δωμάτιο κραδαίνοντας ένα μαστίγιο ιππασίας […] Φώναζε και έβριζε σαν να έβγαζε πολιτικό λόγο. Η συμπεριφορά του εκείνη την ημέρα με έκανε να ανησυχώ για την σωματική μου ακεραιότητα.”

Ο Ουίλιαμ κατάλαβε πως έπρεπε να εγκαταλείψει την Γερμανία, και το 1939 επιβιβάστηκε σε ένα πλοίο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου ξεκίνησε μια περοδεία αποκηρύσσοντας τον Φύρερ από θείο του για τον πολυτελή βίο του.

Με την είσοδο της Αμερικής στον πόλεμο, ο Ουίλιαμ έγραψε στον πρόεδρο Ρόυσβελτ ζητώντας του την άδεια να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό. Η επιστολή του παραδόθηκε στο FBI για έγκριση. Σύμφωνα με πηγές, όταν τον είδε ο στρατολόγος του του είπε “Χαίρω πολύ Χίτλερ, εγώ είμαι ο Ες.”

Κατά την διάρκεια της Δίκης της Νυρεμβέργης ο Ουίλιαμ άλλαξε το όνομα του σε Ουίλιαμ Στιούαρτ Χιούστον, καθώς ήθελε να κόψει κάθε δεσμό με το χιτλερικό του παρελθόν. Εγκαταστάθηκε με την γυναίκα του στο Λογκ Άιλντ και απέκτησαν 4 γιους.

Ο Ουίλιαμ πέθανε το 1987 και θάφτηκε ανώνυμα στον τάφο της μητέρας του. Η ιστορία ίσως να τελείωνε εκεί αν δεν εμφανιζόταν ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γκάρντνερ, ο οποίος άρχισε να ερευνά την οικογένεια Χίτλερ. Κάποια στιγμή ανακάλυψε την ιστορία του Ουίλιαμ, και πως κάποια μέλη της φατριάς των Χίλτερ βρίσκονται ακόμα εν ζωή.

Η οικογένεια επέμενε ότι ο Ουίλιαμ μισούσε τον Χίτλερ μέχρι και την τελευταία του πνοή, παραμένουν όμως ακόμα δύο άλυτοι γρίφοι. Γιατί ο Ουίλιαμ επέλεξε για καινούργιο όνομα του το Στιούρτ Χιούστον, που παραπέμπει στο όνομα του αγαπημένου αντισημίτη συγγραφέα του Χίτλερ, Χιούστον Στιούαρτ Τσάμπερλάιν; Και γιατί έδωσε στον μεγάλο του γιο το μεσαίο όνομα Αδόλφος;


Διαβαστε επίσης:

Οι άγνωστες πτυχές του μεγαλύτερου εγκληματία της ανθρωπότητας

Οι τελευταίες ανατριχιαστικές ώρες του Αδόλφου Χίτλερ

Share.

Comments are closed.