Μετά από 51 χρόνια επιλύθηκε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα του serial killer “Zodiac”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από 51 χρόνια, ένα από τα μυστηριώδη κρυπτογραφήματα του διαβόητου serial killer “Zodiac” που έδρασε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και κυρίως τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, επιλύθηκε.

Το κρυπτογράφημα, το οποίο ονομάζεται Z-340 λόγω των 340 χαρακτήρων του, είναι το δεύτερο από τα τέσσερα κωδικοποιημένα μηνύματα του “Zodiac” που επιλήθηκαν.

Ο “Ζodiac”, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ο serial killer που δεν πιάστηκε ποτέ και η ταυτότητα του παραμένει ακόμα και σήμερα άγνωστη. Συνδέθηκε άμεσα με τουλάχιστον πέντε δολοφονίες στη Βόρεια Καλιφόρνια το 1968 και το 1969, και ίσως ήταν υπεύθυνος για περισσότερες. Τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας και απειλούσε με δολοφονίες μέσω επιστολών που έστελνε σε τοπικές εφημερίδες από το 1969 έως το 1974, προτού σταματήσει τελείως την επικοινωνία. Παρά τις εντατικές έρευνες, κανείς δεν συνελήφθη ποτέ για τα εγκλήματα και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Η ομάδα που ανέλαβε την αποκρυπτογράφηση, εξήγησε ότι χρειάστηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για την επίλυση του κρυπτογραφημένου μηνύματος επειδή ο Zodiac είχε αλλάξει την συμμετρία που υπήρχε σε άλλο μήνυμα του.

Μετά από 650.000 συνδυασμούς και αρκετούς αλγορίθμος, η ομάδα κατάφερε τελικά να αποκωδικοποιήσει μερικές βασικές φράσεις, οι οποίες τους βοήθησαν να αποκρυπτογραφήσουν το παρακάτω κείμενο:

I HOPE YOU ARE HAVING LOTS OF FUN IN TRYING TO CATCH ME THAT WASN’T ME ON THE TV SHOW WHICH BRINGS UP A POINT ABOUT ME I AM NOT AFRAID OF THE GAS CHAMBER BECAUSE IT WILL SEND ME TO PARADICE ALL THE SOONER BECAUSE I NOW HAVE ENOUGH SLAVES TO WORK FOR ME WHERE EVERYONE ELSE HAS NOTHING WHEN THEY REACH PARADICE SO THEY ARE AFRAID OF DEATH I AM NOT AFRAID BECAUSE I KNOW THAT MY NEW LIFE WILL BE AN EASY ONE IN PARADICE DEATH

Ο Zodiac ξεκινά λέγοντας πως: “Ελπίζω να διασκεδάζετε προσπαθώντας να με πιάσετε”, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι δεν φοβάται τον θάλαμο αερίου, επειδή πιστεύει ότι οι άνθρωποι που σκότωσε θα είναι δούλοι του στη μεταθανάτια ζωή. Ενώ όλοι οι άνθρωποι φοβούνται τον θάνατο, καθώς δεν θα έχουν τίποτα στον παράδεισο, ο ίδιος δεν τον φοβάται επειδή γνωρίζει ότι η νέα του ζωή στον παράδεισο θα είναι εύκολη.

Η ομάδα ελπίζει ότι μια παρόμοια μέθοδος θα την βοηθήσει και για την επίλυση των άλλων κρυπτογραφημάτων. Ενώ μπορεί να μην ξέρουμε τίποτα για την πραγματική ταυτότητα του “Zodiac”, τουλάχιστον τώρα ξέρουμε τι σκεφτόταν.

Διαβάστε επίσης: Ο διαβόητος serial killer που δεν «πιάστηκε» ποτέ!

Share.

Comments are closed.