Η πόρτα που συνδέεται με τις δολοφονίες της “οικογένειας Μάνσον” πουλήθηκε σε δημοπρασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου του 1969, τέσσερα μέλη της «οικογένειας Μάνσον», η αίρεση στην οποία ήταν ηγέτης ο Τσαρλς Μάνσον, έσφαξαν τους πάντες μέσα στην έπαυλη στο 10050 Cielo Dr., συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, την οποία μαχαίρωσαν 16 φορές καθώς εκλιπαρούσε για τη ζωή του αγέννητου μωρού της.

Πριν γλιστρήσουν μέσα στη νύχτα, οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν μια πετσέτα βουτηγμένη στο αίμα της Τέιτ για να γράψουν τη λέξη “PIG” στην μπροστινή πόρτα.

Σύντομα θα γινόταν ένα από τα πιο διαβόητα εγκλήματα στην αμερικανική ιστορία.

© Getty Images / Ideal Image

Τώρα, η κάποτε αιματοβαμμένη πόρτα βγήκε στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions, ως μέρος της δημοπρασίας “Legends: Hollywood and Royalty”, μέσω της οποίας σχεδίασαν να πουλήσουν περισσότερα από 1.400 από “τα πιο εμβληματικά και συναρπαστικά αντικείμενα συνώνυμα με τους μεγαλύτερους θρύλους του Χόλιγουντ και τις πιο διάσημες πολιτιστικές προσωπικότητες του κόσμου”.

Ο οίκος δημοπρασιών υπολόγισε ότι το μακάβριο αντικείμενο θα πουληθεί μεταξύ 2.000 και 4.000 δολαρίων εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, ωστόσο, πουλήθηκε για 127.000 δολάρια, υπογραμμίζοντας τη διαρκή γοητεία για τα υψηλού προφίλ, φρικιαστικά εγκλήματα και τα αντικείμενα που συνδέονται με αυτά.

© Getty Images / Ideal Image

Η πόρτα βρισκόταν υπό την κατοχή του μουσικού, Τρεντ Ρέζνορ, αλλά την εγκατέλειψε όταν άλλαξε στούντιο το 2004.

Από εκεί και πέρα, ένας γιατρός αγόρασε τον χώρο ηχογράφησης του Τρεντ και πούλησε την πόρτα, όταν έμαθε την ιστορία της. Αγοράστηκε από έναν άνδρα ονόματι Κρίστοφερ Μουρ το 2017. Τελικά, έφτασε στο οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions.


Διαβάστε επίσης: Η “καταραμένη” έπαυλη που συνδέεται με τις δολοφονίες του Τσαρλς Μάνσον

Share.

Comments are closed.