Η ιστορία του διασημότερου serial killer της Αμερικής “ζωντανεύει” στο Netflix

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι Αμερικανοί γοητεύονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τις ιστορίες των serial killers, αν αναλογιστούμε ότι την τελευταία δεκαετία τρεις ηθοποιοί – πιο πρόσφατα ο Έβαν Πίτερς – έχουν υποδυθεί τον Τζέφρι Ντάμερ, έναν από τους διασημότερους κατά συρροήν δολοφόνους όλων των εποχών.

Όπως φαίνεται το κοινό απλά δεν χορταίνει την αληθινή ιστορία πίσω από τον διάσημο κανίβαλο που κάποτε ήταν γνωστός ως “Τέρας του Μιλγουόκι”, αλλά ποιος ήταν ακριβώς;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει το “DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”, η νέα true crime σειρά του Netflix από τον βραβευμένο με Emmy δημιουργό του “American Crime Story”, Ράιαν Μέρφι, τα 10 επεισόδια της οποίας είναι είναι διαθέσιμα από σήμερα στην πλατφόρμα.

Η σειρά εστιάζει στις ανείπωτες ιστορίες των 17 θυμάτων του Τζέφρι Ντάμερ, αλλά και στις αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας να εντοπίσει και να συλλάβει τον κατά συρροή δολοφόνο για περισσότερα από 13 χρόνια σε όλο το Ουισκόνσιν – μεταξύ του 1978 και του 1991 – δίνοντας του έτσι την δυνατότητα να διαπράττει φρικτές δολοφονίες νεαρών ανδρών και αγοριών.

Σύμφωνα με την νέα σειρά, υπήρξαν τουλάχιστον 10 περιπτώσεις στις οποίες ο Ντάμερ σχεδόν συνελήφθη, αλλά τελικά αφέθηκε να ελεύθερος. Η ανατριχιαστική σειρά ελπίζει επίσης να φωτίσει τον συστημικό ρατσισμό και τις θεσμικές αποτυχίες της αστυνομίας που επέτρεψαν σε έναν από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής να συνεχίσει το δολοφονικό του ξεφάντωμα σε κοινή θέα για πάνω από μια δεκαετία. Τελικά συνελήφθη το 1992 και καταδικάστηκε ισόβια κάθειρξη, μετά από πλήρη ομολογία. Αν και δήλωσε “ένοχος, αλλά παράφρονας” αφού διαγνώστηκε με αρκετές ψυχωσικές διαταραχές, ο Ντάμερ διαπιστώθηκε ότι ήταν πνευματικά υγιής κατά τη διάρκεια της πορείας του. Τον Νοέμβριο του 1994, μετά από μόλις δύο χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν συγκρατούμενο του.

© Curt Borgwardt / Getty Images / Ideal Image

Να σημειώσουμε ότι όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι του, βρήκαν 83 φωτογραφίες πτωμάτων σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης, ένα βαρέλι με οξύ που περιείχε τα διαμελισμένα κορμιά τριών αντρών, μια κατάψυξη γεμάτη με τα άκρα των θυμάτων, κουτιά με μουμιοποιημένα χέρια και γεννητικά όργανα και τέσσερα κομμένα κεφάλια στο ψυγείο. Ήταν η συλλογή που απέκτησε ύστερα από τις δολοφονίες 17 νεαρών αντρών. Ό,τι κομμάτι έλειπε απ’ τους άντρες, είτε είχε διαλυθεί στο βαρέλι με το οξύ είτε είχε φαγωθεί από τον ίδιο!


Διαβάστε επίσης: Οι χειρότεροι serial killers της Αμερικής!

Share.

Comments are closed.