Το στρατιωτικό όχημα της Porsche που μπήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγες μάρκες μπορούν να υπερηφανεύονται για τα στρατιωτικά τους οχήματα, και μία από αυτές είναι η Porsche, η οποία κατασκεύασε για τον γερμανικό στρατό ένα από τα πιο cool off road οχήματα που έχουμε δει!

Μιλάμε για το Porsche 597 Jagdwagen, ένα ελαφρύ όχημα που προοριζόταν για στρατιωτική χρήση, το οποίο σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τον ίδιο το Φέρντιναρντ Πόρσε. Αρχικά αναπτύχθηκε ως πρωτότυπο για τον γερμανικό στρατό μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ σε μαζική παραγωγή, καθώς επιλέχθηκε το DKW Munga της Auto-Union για οικονομικούς λόγους.

Το Jagdwagen διέθετε τετρακύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα (1,5 λίτρων και 1,6 λίτρων αργότερα) από την Porsche 356, ο οποίος απέδιδε 50 ίππους και τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, χάρη ωστόσο στο μικρό μεταξόνιο του μπορούσε να αναρριχηθεί σε ανηφόρες κλίσης έως και 65%! Ζύγιζε 990 κιλά και σε σχέση με τα υπόλοιπα στρατιωτικά οχήματα, δεν διέθετε πόρτες, ούτε μαρσπιέ, οπότε ο επιβάτης έπρεπε κάτα κάποιο τρόπο να σκαρφαλώσει για να μπει μέσα στο όχημα.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 71 Porsche 597, μεταξύ του 1955 και του 1958, 49 από τα διατέθηκαν στην αγορά (με αριθμό πλαισίου από 597-000101). Το κόστος ανάπτυξης του οχήματος ανήλθε σε περίπου 1,8 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Τον Αύγουστο του 1959, υπήρχαν ακόμη ελπίδες εντός της εταιρείας Porsche να παραχθεί ένα νέο όχημα βασιμένο στο type 597, το οποίο θα διέθετε ενισχυμένο σασί και διαφορετικά στυλ αμαξώματος, το project ωστόσο ακυρώθηκε και το νέο όχημα δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.


Διαβάστε επίσης: Αν δείτε αυτό το τροχόσπιτο θα θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας!

Share.

Comments are closed.