Αυτό που είναι παλιό είναι και πάλι καινούργιο με την Superformance, και αυτό είναι καλό για εμάς, διότι σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για το μοντέλο Ford Shelby GR-1 του 2004. Η Superformance έχει λάβει επίσημα τα δικαιώματα από τη Ford για να κατασκευάσει το ρετρό αυτοκίνητο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Superformance, Lance Stander, δήλωσε στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Petersen Automotive Museum στο Λος Άντζελες, ότι το GR-1 θα έρθει στη ζωή ως μέρος της σειράς της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η Superformance και η Shelby American συνεργάζονται για να αναπτύξουν μια βενζινοκίνητη και μια ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου.

Η Superformance κατασκευάζει επί του παρόντος άλλα αυτοκίνητα, όλα τα ριζωμένα στη δεκαετία του 1960, συμπεριλαμβανομένων των Shelby Cobras, Ford GT40s και Chevrolet Corvette Grand Sports. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Superformance θα αντιμετωπίσει ένα σύγχρονο όχημα.

Το Shelby GR-1 concept έχει ως στόχο να υπενθυμίσει το αρχικό Cobra Daytona Coupe που ο Carroll Shelby δημιούργησε και αγωνίστηκε με αυτό το 1964 και το 1965. Η Ford δημιούργησε το πρωτότυπο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας εξέλιξης του κλάδου που αφορούσε τον ρετρό σχεδιασμό. Η Chrysler PT Cruiser, το Volkswagen New Beetle, το Chevy SSR, και το Thunderbird και GT της ίδιας της Ford, είναι από την ίδια χρονική περίοδο.

Δεδομένου ότι το GR-1 είναι ένα concept car, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το αυτοκίνητο παραγωγής της Superformance θα φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Ωστόσο, όπως και για άλλα αυτοκίνητα, η εταιρεία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταγράψει τα ρετρό vibes που βρέθηκαν υπήρχαν στο GR-1 μέσα και έξω. Λεπτομέρειες όπως οι κινητήρες για την βενζινοκίνητη έκδοση και την ηλεκτρική παραλλαγή είναι άγνωστες, αλλά ο Stander δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει μια Shelby των 2.0 δευτερολέπτων (στα 0-60 mph).

Η Ford δήλωσε ότι η παραγωγή θα περιοριστεί σε περίπου 200 μονάδες, και όπως το νέο GT, θα πάει γρήγορα σε μια πολύ αποκλειστική ομάδα αγοραστών. Το όνομα του αυτοκινήτου δεν έχει οριστικοποιηθεί. Η Superformance μπορεί να το ονομάσει Shelby GR-1 ή να επιλέξει ένα άλλο όνομα με βάση τα εμπορικά σήματα.

Ανεξάρτητα από το όνομα της, είμαστε έτοιμοι για μια σύγχρονη Shelby Daytona Coupe.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.