“Το πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο” και ίσως η πιο διάσημη Aston Martin όλων των εποχών, πρόκειται να βρεθεί στην διάσημη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Monterey της Καλιφόρνια, αυτόν τον Αύγουστο.

Η Aston Martin αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει μια συνέχεια του διάσημου μοντέλου DB5 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ταινία James Bond “Goldfinger”. Ωστόσο, η Aston Martin DB5 που σας παρουσιάζεται εδώ, δεν αποτελεί συνέχεια αλλά μια από τις τέσσερις DB5 του 1965, οι οποίες τροποποιήθηκαν από τον πρωτοπόρο των ειδικών εφέ John Stears, για την ταινία.

Αυτή η DB5 είχε μόνο τρεις ιδιοκτήτες από τότε που πρωταγωνίστησε στις ταινίες “Goldfinger” και “Thunderball”, και ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ελβετική εταιρεία Roos Engineering, μέσω μιας διαδικασίας που κράτησε τέσσερα χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2012.

Εκτός του ότι είναι σε άριστη μηχανική κατάσταση, κάθε gadget που χρησιμοποίησε ο πράκτορας 007 στην ταινία λειτουργεί κανονικά, εκτός από το κάθισμα εκτόξευσης – αν και υπάρχει το κουμπί γι’ αυτό!