Το πρώτο από τα συνολικά οκτώ αντίτυπα του Morgan Aero GT ολοκληρώθηκε , βγαίνοντας από τη γραμμή παραγωγής, γράφοντας έτσι την αρχή του τέλους για τη συγκεκριμένη σειρά μοντέλων.

Όπως όλα τα καλά πράγματα κάποτε τελειώνουν, έτσι παρελθόν αποτελεί η κορυφαία σειρά μοντέλων της Morgan, γνωστή και ως Aero, καθώς η βρετανική φίρμα αποφάσισε τη διακοπή της παραγωγής της.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, η Morgan επέλεξε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση η παραγωγή της οποίας δεν θα ξεπεράσει τις… οκτώ μονάδες.

Με την κυκλοφορία του το 2001, το αρχικό Aero 8 ήταν το πρώτο μοντέλο της Morgan από το 1964. Ήταν μια θαρραλέα κίνηση και μια δυνατή δήλωση, ότι υπήρχε ακόμα ζωή σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Βρετανίας.

Φέτος, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είδαμε το GT να αποκαλύπτεται, μια παραλλαγή του Aero 8.Το αποτελεσμα εκπληκτικο καθώς αυτό το μοντέλο συνδυάζει πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας με μαθήματα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευής του μοντέλου Aero 8 το 2015. Το αποτέλεσμα αυτης της κληρονομιάς; μια μηχανή τεσσάρων τροχών συνδυάζοντας το vintage πνευμα με την σύγχρονη τεχνολογια.

Το Aero GT θα πάει πίσω τον λογαριασμο σας κατα  130.000 ευρώ, αλλά σκεφτείτε πως δεν παίρνετε μόνο ενα απλό μηχανικό αυτοκίνητο, αλλά ένα κομμάτι της ιστορίας. Με ελάχιστα αυτοκινήτα να παράγονται για αυτόν το τελικό αποχαιρετισμο, το GT θα σηματοδοτήσει την τελική εμφάνιση της Morgan με έναν κινητήρα BMW N62 V8.

Κάθε ένα από τα οκτώ  θα δημιουργηθούν στο τμήμα Special Projects της Morgan, μετά από μια μακρά διαβούλευση με τον επικεφαλής σχεδιαστή της εταιρειας, που σημαίνει ότι κάθε ένα από αυτά τα GT θα είναι πραγματικά μοναδικό.

Το GT είναι η ερωτική επιστολή της Morgan προς το Aero 8 και ως εκ τούτου έχει φροντίσει να το φέρει στους μελλοντικους ιδιοκτήτες με φροντίδα και αγάπη. Τα πάντα είναι τελείως χειροποίητα, από τα πάνελ του αμαξώματος και τα σήματα GT μέχρι τις ζωγραφισμένες ραφές και τις ξύλινες πινελιές στο εσωτερικό.

Η ένταση που εκφράζεται σε κάθε γραμμή του πλαισιωμένου αμαξώματος του αυτοκινήτου μοιράζεται περισσότερο με το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Morgan για το 2009 GT3 , δίνοντας εμφαση τόσο στην εμφάνιση όσο και στην απόδοση. Αλλά κυρίως αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Morgan που έγινε ποτέ.

Τα σαγηνευτικά περιγράμματα και οι καμπύλες του Aero 8 GT δεν είναι μόνο εκεί για να τραβήξουν τα βλέμματα καθώς ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις τους.Την κίνηση του Morgan Aero GT αναλαμβάνει ένας V8 κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 362 ίππους και 490 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς έχει επιστρατευθεί ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Σύμφωνα με τη Morgan, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στο εξαιρετικά περιορισμένο βάρος του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Morgan Aero GT εδώ.