Όλοι οι συλλέκτες των αυτοκινήτων γνωρίζουν πολύ καλά ότι οποιοδήποτε “άγιο δισκοπότηρο” της αυτοκίνησης μπορεί να βρεθεί ακόμα και στα πιο ευφάνταστα μέρη. Έτσι, δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι μια από τις πιο σπάνιες Mustang όλων των εποχών βρέθηκε πριν λίγο καιρό παρατημένη σε ενα γκαράζ στο Σικάγο.

Πρόκειται για μια πανέμορφη Ford Mustang Boss 429 του 1969, η οποία δεν έχει αγγιχτεί εδώ και 40 χρόνια και ήταν διαθέσιμη σε δημοπρασία του eBay. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει οδηγηθεί έδω και δεκαετίες, το λευκό speedster – το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι το “άγιο δισκοπότηρο των Mustang” – παραμένει σε άψογη κατάσταση.

Η Boss 429 ήταν μια υψηλής απόδοσης Mustang που πωλήθηκε μεταξύ του 1969 και του 1970, και θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια και επιθυμητά αυτοκίνητα της εποχής. Η Ford χρησιμοποίησε το όχημα για να δοκιμάσει τον V8 429 κινητήρα NASCAR και μόλις 1359 παραδείγματα του αυτοκινήτου κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο ετών παραγωγής του. Πενήντα χρόνια αργότερα, οι Boss 429 εξαιρετικά είναι δύσκολο να βρεθούν, ειδικά σε σχετικά καλή κατάσταση.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει το Wimbledon White χρώμα και στην καρδιά του εξακολουθεί να χτυπά ο αρχικός V8 429 κινητήρας των 7 λίτρων, που αποδίδει 375 ίππους και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων. Σύμφωνα με τις συνοδευτικές πληροφορίες του eBay, ο πωλητής αγόρασε το αυτοκίνητο από τον πρώτο ιδιοκτήτη του το 1981, το οδήγησε 48 χιλιόμετρα και από τότε το είχε σταθμευμένο στο γκαράζ του. Στο κοντέρ του αυτή την στιγμή έχει λίγο παραπάνω από 21.000 χιλιόμετρα.

Photo credit: eBay

Photo credit: eBay

Photo credit: eBay

Photo credit: eBay

Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες κινηματογραφικές καταδιώξεις