Το 1948 η Porsche εισήγαγε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της, το πλέον θρυλικό 356. Κάθε μοντέλο που πωλείται από την εταιρεία από τότε, τυγχάνει μεγαλης επιτυχίας, με μερικά, όμως όπως το 911 να γίνονται αυτοκίνητα όλων των εποχών. Πρόσφατα ένα νέο βιβλίο έκανε την εμφάνιση του για να γιορτάσει τα 70 χρόνια πανέμορφων αυτοκινήτων από την γερμανική μάρκα, και σίγουρα θα θελήσετε να κάνετε χώρο στα ράφια σας.

Το “Αυτοκίνητα και καμπύλες: Ένα αφιέρωμα στα 70 χρόνια της Porsche” δημοσιεύεται από τον Delius Klasing και είναι διαθέσιμο στο Amazon. Για να εκδώσουν το εκπληκτικό αυτό βιβλίο, οι Stefan Bogner και Ben Winter, συγκέντρωσαν αυτοκίνητα Porsche όλων των εποχών στο φυσικό περιβάλλον τους – στον δρόμο αποφεύγοντας το αποστειρωμένο περιβάλλον των μουσείων.

Το αποτέλεσμα παρουσιάζει “επτά δεκαετίες καινοτομίας και παντοδύναμης κληρονομιάς” με φωτογραφίες που θα θέλετε να κορνιζάρετε και να κρεμάσετε στον τοίχο του καθιστικού σας. Τα αυτοκίνητα που απεικονίζονται, από το 906 / Carrera 6 έως το 918 Spyder , δεν είναι κατι λιγότερο από “πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία”, σημειώνουν οι συγγραφείς , “Είναι τα τελευταία 70 χρόνια, αν και εδώ αναφέρεται η ουσία, η συγκίνηση, η τεχνολογία”.

“Ίσως η μεγάλη συμβολή της Porsche στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η ακόλουθη” γράφουν. “Η Porsche έχει δημιουργήσει επαναστατικά αυτοκίνητα για τους επαναστάτες κάθε εποχής, που τους δεν τους χαρακτηρίζει το πνεύμα της διαμαρτυρίας, αλλά η βαθιά γοητεία με σαφήνεια. Η Porsche ποτέ δεν ανησυχούσε για τους ανταγωνιστές της, αλλά ανταγωνιζόταν τον ίδιο της τον εαυτό. Για να είναι καλύτερη, πιο τολμηρή και πιο καθοριστική”.

Κάθε μία από τις εκπληκτικές φωτογραφίες είναι σχεδιασμένες να είναι μια ” μίνι ταινια δράσης”, τροφοδοτώντας ακόμα περισσοτερο το πάθος σας για την Porsche. “Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της φαντασίας σας για να κάνετε τον εαυτό σας να καθισει στο τιμόνι, να νιώσετε το δροσερό αεράκι του βουνού, να ακούσετε τον ήχο της μηχανής, να αναπνεύσετε το άρωμα  της άκαυστης βενζίνης και του καυτού λαδιού”, προτείνουν οι συγγραφείς. “Να αισθανθείτε τον ήλιο στο δέρμα σας και το κρύο μέσα από τα ρούχα σας”.

Και ενώ είναι δύσκολο να επιλέξουν τις αγαπημένες τους, οι συγγραφείς κάνουν ιδιαίτερη μνεία για το μοντέρνο 911 R. Ωστόσο αυτό που μένει στο μυαλό όλων είναι ότι αυτές οι Porsche λατρεύουν να τις οδηγούν γρήγορα…