Η υβριδική Porsche Cayenne με 462 άλογα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Porsche αποκαλύπτει την Cayenne E-Hybrid, η οποία μπορεί να κινηθεί και με ηλεκτρική ενέργεια.

Διευρύνεται η γκάμα της Cayenne μετά και την προσθήκη της υβριδικής έκδοσης. Το μεγάλο πολυτελές SUV της Porsche συνδυάζει έναν 3λιτρο τούρμπο V6 κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να βρίσκεται στα 462 άλογα & 700 ροπής. Έτσι, για την επιτάχυνση 0-100 η Cayenne E-Hybrid απαιτεί 4,7 sec και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 253 km/h (η κίνηση περνά μόνιμα και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων).

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ηλεκτροκινητήρας των 134 ίππων παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου 14,1 kW προσφέροντας αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια για 44 χιλιόμετρα. Για μια πλήρη φόρτιση το plug-in υβριδικό μοντέλο χρειάζεται περίπου 8 ώρες σε απλό δίκτυο, ενώ με ταχυ-φόρτιση ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί στις 2 ώρες και 18 λεπτά.

Στον αισθητικό τομέα η Cayenne E-Hybrid δεν διαφοροποιείται μεταξύ των άλλων εκδόσεων (πλην ορισμένων μικρών αλλαγών όπως οι χαρακτηριστικές πράσινες δαγκάνες των φρένων). To λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη αναμένεται μέσα στο 2018 και η τιμή του στην Γερμανία υπολογίζεται κοντά στα 70.000 ευρώ.

Share.

Comments are closed.