Το στυλ ρολογιού που ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φανταστείτε έναν άντρα να φοράει ένα σμόκιν, καθώς βρίσκεται σε ένα κάλεσμα όπου ο ενδυματολογικός κώδικας είναι black tie, και εκεί που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του με το στυλ του, κάποια στιγμή σηκώνει το χέρι του για να δει την ώρα και αποκαλύπτεται κάτω από την μανσέτα του πουκαμίσου του ένα Casio με αριθμομηχανή και λουράκι από καουτσούκ! Προφανώς η επιλογή του αυτή είναι καταστροφική, και θα ήταν προτιμότερο να μην φοράει ρολόι.

Όπως καταλαβαίνετε, η “δύναμη” ενός ρολογιού είναι πολύ ισχυρή σε μια εμφάνιση. Όπως και η ζώνη σας, είναι ένα αξεσουάρ που είτε μπορεί να αναβαθμίσει, είτε να καταστρέψει ένα look.

Το ρολόι είναι ένα βασικό ανδρικό αξεσουάρ, το οποίο να αναδείξει τον χαρακτήρα ενός άντρα, αλλά και να προσθέσει κύρος και έμφαση στο στυλ του, οπότε η επιλογή του θα πρέπει να γίνεται πάντα με προσοχή.

Οι περισσότεροι άνδρες προτιμούν να διαθέτουν περισσότερα από ένα ρολόγια, ώστε να μπορούν να φορούν το κατάλληλο για να συμπληρώσουν την εμφάνιση τους ανάλογα με την περίσταση. Άλλοι πάλι επιλέγουν ένα ρολόι που μπορεί να τους συνοδεύει σε ιδιαίτερες περιστάσεις, αλλά και στην καθημερινή τους ζωή.

Όποιος τύπος άντρα και να είστε, καλό θα είναι να γνωρίζετε τα πέντε πιο δημοφιλή στυλ ρολογιών, ώστε να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στον τρόπο ζωής σας.

Επίσημα ρολόγια (Dress)

Ξεκίνησαν στις αρχές του 20ου αιώνα, τα ρολόγια αυτά έχουν σχεδιαστεί για επίσημες περιστάσεις. Σήμερα όμως πολλοί άντρες τείνουν να τα φορούν και με πιο casual look, το οποίο περιλαμβάνει σακάκι. Χαρακτηρίζονται από την απλότητα του σχεδιασμού τους και την κομψότητα τους. Συνήθως τοποθετούνται σε ένα δερμάτινο λουρί και συχνά είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα.

Καταδυτικά ρολόγια (Diver)

H παραγωγή αυτού του στυλ ξεκίνησε πραγματικά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 όταν τα σπορ καταδυτικά ρολόγια ήρθαν στη μόδα από τις εταιρίες πολυτελών ρολογιών.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ειδική στεφάνη που βοηθά τους δύτες να παρακολουθούν το χρόνο που περνάει κάτω από το νερό. Έχουν την ικανότητα να παραμένουν αδιάβροχα σε βάθος τουλάχιστον 100 μέτρων.

Τα καταδυτικά ρολόγια μπορούν να φορεθούν σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις, ανάλογα με το στυλ και το υλικό.

Πιλοτικά ρολόγια (Pilot)

Η αεροναυπηγική και η ωρολογοποιία πάντοτε έρχονται χέρι-χέρι, δημιουργώντας υπέροχα και διαχρονικά μοντέλα. Βασικά χαρακτηριστικά αυτού του στυλ είναι το μεγαλύτερο μέγεθος, οι μεγαλύτεροι δείκτες με καθαρούς φωτεινούς αριθμούς. Aν και πολλοί λένε ότι τα pilot ρολόγια είναι για casual looks, υπάρχουν οίκοι, όπως η IWC, που έχουν δημιουργήσει κομμάτια τα οποία εμείς θα φορούσαμε ακόμα και σε πιο επίσημες περιστάσεις.

Αγωνιστικά ρολόγια (Racing/Driving)

Η αυτοκινητοβιομηχανία, όπως και η αεροπορία, υπήρξε πάντα μια μεγάλη κινητήρια δύναμη για την ωρολογοποιία. Μερικά από τα πιο διάσημα μοντέλα της ιστορίας εμπνεύστηκαν από τον κόσμο υψηλών ταχυτήτων των αθλητικών και αγωνιστικών αυτοκινήτων. Όπως και τα field, είναι ιδανικά για casual και sharp casual look.

Στρατιωτικά ρολόγια (Field)

Φτιαγμένα για τις ανάγκες των αξιωματικών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που χρειαζόταν να συντονίσουν τις διάφορες αποστολές και στηριζόταν σε ένα ρολόι που θα μπορούσε να αντέξει τη ζωή στο πεδίο της μάχης, τα λεγόμενα και “ρολόγια πεδίου” εξακολουθούν να σχεδιάζονται με τα ίδια χαρακτηριστικά και συνήθως με υφασμάτινο λουράκι. Συμπληρώνουν τέλεια ένα casual look, το οποίο μπορεί να αποτελείται από ένα τζιν παντελόνι και ένα λευκό T-shirt.


Διαβάστε επίσης: Δείτε ποιο είναι το αγαπημένο ρολόι πολλών διασήμων αντρών

Share.

Comments are closed.